Vraag & Antwoord

OS Linux

Geluidskaart werkt niet goed

Anoniem
jolo
14 antwoorden
 • Knoppix 3.7 op mijn hardeschijf gezet en geeft problemen met het instellen van het geluid.
  Als ik opstart met kernel 2.6 krijg ik de foutmelding Ërror while initializing the sound driver.
  device/dev/dsp can't be opened (No such device)
  Bij kernel 2.4 krijg ik deze foutmelding niet en is het testen via testbutton sound ok.
  opstartgeluiden/cd-speler werken ook niet niet.
  Ook midi geluiden werken niet.
  Heeft iemand hier ervaring mee om de probleem op te lossen?
  Mijn geluidskaart is C Media AC97.
  Alvast bedankt.
 • Doet het geluid het onder de 2.4 kernel of zegt alleen die check dat het in orde is en werkt het als nog niet? In dat geval moet je even controleren of de geluidskanalen niet gedempt zijn, bijvoorbeeld met amix, alsamix of kmix. De problemen met de 2.6 kernel worden waarschijnlijk veroorzaakt doordat er geen voor 2.6 gecompilde drivers voor de geluidskaart aanwezig zijn. Deze zijn te downloaden van http://www.alsa-project.org en wellicht ook binnen te halen via apt.
 • [quote:5a8160420d="jong390"]Knoppix 3.7 op mijn hardeschijf gezet en geeft problemen met het instellen van het geluid. Als ik opstart met kernel 2.6 krijg ik de foutmelding Ërror while initializing the sound driver. device/dev/dsp can't be opened (No such device) [/quote:5a8160420d] Je zou kunnen kijken of er iets bruikbaars staat in deze discussie http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?t=14937 en ook deze discussie http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?t=14717&view=next
 • Als ik via het configuratiescherm op geluidsysteem klik hangt de boel al vast.
  Is het mogelijk om bij Knoppix deze driver te verwijderen?
 • Waarom zijn er nog steeds mensen die knoppix op hun HD installeren :-?. Daar is die distro helemaal niet voor bedoeld. Op zich kan het met bepaalde truuks wel maar welk een normaal mens doet nu zoiets :-?

  Mocht je buiten Debian om toch een gratis Debian-Based distro willen draaien kies dan voor bijvoorbeeld: Ubuntu, Libranet 2.8.1 of Mepis

  http://www.debian.org/misc/children-distros
 • Onzin wat je daar beweert.
  Knoppix zit ten eerste boordevol software bij welke distributie vindt je dit.
  Ten tweede ,wie bepaald er nou of knoppix alleen een boot cd is.
 • Dat vind je bij elke Debian-based distributie. Knoppix is namelijk niets anders dan een verklede Debian. De software die bij Knoppix zit kun je dan ook gewoon via apt binnen halen bij elke willekeurige andere Debian of dpkg/apt based distributie.
  Dat Knoppix niet bedoeld is om op de hardeschijf te installeren is echter niet waar. Knopper heeft niets voor niets een installatiescript op de cd gezet. Blijft wel dat Debian-based distro's die met een 'gewone' installer komen vaak minder problemen opleveren. Alle problemen zijn echter op te lossen. De driver kun je waarschijnlijk via dpkg verwijderen. Pak 'man dpkg' er eens bij. De naam van de package zal waarschijnlijk iets in de trend van 'alsa-driver' zijn.
 • [quote:5c68397b4f="jong390"]Onzin wat je daar beweert.
  Knoppix zit ten eerste boordevol software bij welke distributie vindt je dit.
  Ten tweede ,wie bepaald er nou of knoppix alleen een boot cd is.[/quote:5c68397b4f]

  Ik denk dat jij een hoop onzin uitkraamt.

  [b:5c68397b4f]Ten eerste:[/b:5c68397b4f] Al die software is ook gewoon met Debian te downloaden. Even aanpassen van je apt sources.list (dat laatste zegt jou waarschijnlijk niets).

  [b:5c68397b4f]Ten tweede:[/b:5c68397b4f] Als je dan toch het allemaal beter weet lees dan maar wat site admin en knoppix guru: eadz over Knoppix zegt in een sticky op de forums van knoppix.net (community support site)

  [b:5c68397b4f]The bad news is that as Knoppix was never designed to be installed to the hard drive, it doesn't have a security policy or procedure.[/b:5c68397b4f]

  Ga nu maar fijn server draaien met je knoppix HD install!
 • [quote:cb59308337="m3ssi4h"]
  Ik denk dat jij een hoop onzin uitkraamt.
  [/quote:cb59308337]

  m3ssi4h please!
  Houd het gezellig en ga niet anderen aanvallen omdat ze een keuze maken die je niet bevalt.

  Max
 • In defense of M3ssi4h; er zijn twee belangrijke redenen om Knoppix niet als "installatie distributie" te gebruiken:

  1. Je krijgt gewoon een dump van de filesystem van de live CD, geen packageselectie, enz. Dus het is een vrij lompe installatie.

  2. Knoppix gebruikt een mengsel van packages uit verschillende repositories die vaak problemen oplevert met APT.
 • [quote:d82560d51a="maximilaan"][quote:d82560d51a="m3ssi4h"]
  Ik denk dat jij een hoop onzin uitkraamt.
  [/quote:d82560d51a]

  m3ssi4h please!
  Houd het gezellig en ga niet anderen aanvallen omdat ze een keuze maken die je niet bevalt.

  Max[/quote:d82560d51a]

  Wacht even Max dit is een reactie van mij op een reactie van de topic-starter die beweerd dat ik een hoop onzin loopt te verkondigen. Verder snap ik nogmaals niet dat mensen met een systeem werken dat ergens niet voor is bedoeld en dan ook nog om hulp gaan vragen. Het is dan toch logisch dat je tegen allerlei rare problemen aanloopt met zo'n systeem. Nogmaals er zijn zat Debian based distro's die wel voor een HD install zijn bedoeld en die ook zeer newbie vriendelijk zijn: Libranet, Xandros, Mepis, Ubuntu, Linspire zijn daar enkele voorbeelden van.
 • [quote:a3120a0ab9="m3ssi4h"]
  Wacht even Max dit is een reactie van mij op een reactie van de topic-starter die beweerd dat ik een hoop onzin loopt te verkondigen.
  [/quote:a3120a0ab9]
  Nou, zo hard stelt hij het niet, hij geeft enkel aan dat hij jouw bewering onzin vindt. En qua argumentatie heeft hij gelijk, knoppix levert veel software mee, en biedt de mogelijkheid om de installatie op de harde schijf te zetten.

  [quote:a3120a0ab9]
  Verder snap ik nogmaals niet dat mensen met een systeem werken dat ergens niet voor is bedoeld en dan ook nog om hulp gaan vragen. Het is dan toch logisch dat je tegen allerlei rare problemen aanloopt met zo'n systeem. [/quote:a3120a0ab9]
  Dat ben ik met je eens, knoppix is in beginsel niet bedoeld om op de harde schijf te zetten. Tijdens het overzetten naar de harde schijf gaat nogal eens mis en vergt het gedegen Linux-kennis om de boel recht te krijgen.

  [quote:a3120a0ab9]
  Nogmaals er zijn zat Debian based distro's die wel voor een HD install zijn bedoeld en die ook zeer newbie vriendelijk zijn: Libranet, Xandros, Mepis, Ubuntu, Linspire zijn daar enkele voorbeelden van.[/quote:a3120a0ab9]
  Klopt, en dat heb je keurig aangegeven.
  Dat Jong 390 je wijze raad in de wind slaat moet hij weten, hij komt er vanzelf wel achter.
  Verder kunnen de problemen die hij met knoppix op de HD ondervindt een leuke uitdaging zijn om meer kennis vanLinux te vergaren.


  Maar laat je niet opjutten: vinden dat iemands mening onzin is kan imho, maar vinden dat iemand onzin uitkraamt vind ik ietsie te hard gesteld.

  Vandaar mijn opmerking ;)

  Max
 • /me voelt hem al aankomen… ;)

  Wijntje?
 • liever bier :lol:

  Maargoed ff niet op de man spelen en zoals max al zei hou het gezellig.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.