Vraag & Antwoord

OS Linux

[gentoo USB] Webcam's

Anoniem
Emielcuijk
8 antwoorden
 • Hallo, ik wil een webcam aanschaffen, maar welke? Heeft iemand hier tips merken/typen?
 • Ik herinner me nog goed de Philips TUcam van Bart op de eerste NedLinux meeting in Tiel. Die deed het erg goed en gaf ook naar mijn mening prima beeld. Ik heb zelf een goedkope Logitech Quickcam Express (gekregen bij mijn Chello abbonement een aantal jaar terug) en die werkt ook prima, maar over de kwaliteit ben ik niet echt te spreken.
  Ik zou zoiezo eens opzoeken of er toevallig geen webcams zijn, waarvoor de fabrikant open source Linux driver maakt (of laat maken) dat is natuurlijk de ideale situatie.
 • Vraagje:
  Wat doen jullie in linux met een webcam???
  want in mijn ogen is een webcam voor instand messeging, dus video chat. Maar er is toch nog geen linux messenger die webcam chat ondersteund?
  Correct me if i'm wrong.
 • GnomeMeeting? Die ondersteund perfect webcams. Bovendien kun je webcams voor veel meer gebruiken. Ik heb een tijdje terug op de TU Delft iemand gesproken die een programma gemaakt had dat gebarentaal herkent via een webcam (overigens was dat ook een TUcam) en er zijn ook mensen die er ruimtes mee in de gaten houden of videoberichten mee opnemen.
 • ik zie in mijn standaard gnome desktop geen gnome meeting staan maar ik neem aan dat het een instand messenger is dus effe een vraagje, welke protocollen ondersteund gnomemeeting?
 • ik heb het al gevonden, jammer dat het geen msn ondersteund
  ik hoop dat amsn ooit webcam support ondersteund
 • Ach je kunt er mee met Netmeeting videotelefoneren, dus de Windows gebruikers moeten niet zeuren ;)
 • [quote:619a3b889e="Emielcuijk"]Vraagje:
  Wat doen jullie in linux met een webcam???
  want in mijn ogen is een webcam voor instand messeging, dus video chat. Maar er is toch nog geen linux messenger die webcam chat ondersteund?
  Correct me if i'm wrong.[/quote:619a3b889e]Er schijnt voor GAIM wel een plug-in te bestaan. De naam is mij alleen even ontschoten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.