Vraag & Antwoord

OS Linux

NOS journaal vernieuwd :-(

Anoniem
buildid
5 antwoorden
 • :cry: Ja, ja, we leven in een tijd van vooruitgang, Het NOS journaal krijg zelfs een 24-uurs Nieuws-zender op internet, maar tegenwoordig helaas enkel in .wmv format, en niet meer ook in REAL media format, zodat ik niets meer te zien krijg in Xine onder Linux., Kon ik vroeger toch een gemist journaaltje alsnog mee bekijken. Tenzij iemand me weet uit te leggen hoe ik .wmv te zien krijg. Ik heb een Linux-Only machine, dus er staat geen MsWindows op.
 • ik speel WMV bestandjes af met Aviplay, gaat even makkelijk als MPG en AVI
 • Het gaat hier om WMV-streams, dus dat is andere koek. Kun je overigens niet gewoon via www.uitzendinggemist.nl het gemiste journaal in Real terug kijken? Gisteren werkte dat nog gewoon.
 • Ik heb de mplayer plugin geinstalleerd staan in firefox en kan daar de meeste (alle?) wmv streams probleemloos mee bekijken.
  Jammer genoeg heb ik het als arme belg nog lastiger, want de VRT heeft zijn eigen radiospeler ontwikkelt (om de laatste uitzending van elk radioprogramma te kunnen herbeluisteren achteraf), en die is enkel voor windows met internet explorer :( (en aan een mac versie wordt gewerkt):
  http://internetradio.vrt.be/dab/hoeluisteren/pc/help/eerstegebruik.html#Wat_als_ik
  en klik ook eens op "Luister" op www.stubru.be )
  De mp3 stream wordt aangeboden is laag van kwaliteit en daarmee kan je enkel live luisteren (dus niet herbeluisteren achteraf)
  Zal eens moeten rondhoren of er al protest-initiatieven zijn waarbij ik me kan aansluiten…
 • gelukkig kun je nog terecht op het nieuwe WIKINEWS :wink: –>

  http://p2pnet.net/story/3202
  http://en.wikinews.org/wiki/Main_Page

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.