Vraag & Antwoord

OS Linux

Libranet: beste manier om nieuwe drivers te installeren?

Anoniem
danieldk
22 antwoorden
 • Zojuist Libranet geïnstalleerd. Helaas wordt niet alle hardware goed herkend. Ik vraag me af hoe ik de nieuwste drivers installeer van Nvidia (Ik heb een zogenaamde nForce2 moederbord met een soundstorm geluidskaart onboard). Heeft Libranet hier zijn eigen (debian) packages hiervoor?

  ALvast bedankt voor jullie reacties :D
 • [quote:5777e8d3a3="ancum"]Zojuist Libranet geïnstalleerd. Helaas wordt niet alle hardware goed herkend. Ik vraag me af hoe ik de nieuwste drivers installeer van Nvidia (Ik heb een zogenaamde nForce2 moederbord met een soundstorm geluidskaart onboard). Heeft Libranet hier zijn eigen (debian) packages hiervoor?
  [/quote:5777e8d3a3]

  Ja ;): http://libranet.com/support/2.8/0346
 • nVidia heeft de nForce 2 drivers ook als tarball. De actuele versie (bij mijn weten) is 1.0-0274 en je vindt instructies hoe je eea moet installeren op de nVidia site. Lees ook de Release Notes. Ik heb eea aan de praat weten te krijgen indertijd, zoek ff in de oudere berichten (zeg rond de zomer dit jaar). Inmiddels ben ik over naar de 'bron' van Libranet: Debian :)

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:418e35a616="M.V. Wesstein"]nVidia heeft de nForce 2 drivers ook als tarball. De actuele versie (bij mijn weten) is 1.0-0274 en je vindt instructies hoe je eea moet installeren op de nVidia site. Lees ook de Release Notes. Ik heb eea aan de praat weten te krijgen indertijd, zoek ff in de oudere berichten (zeg rond de zomer dit jaar). Inmiddels ben ik over naar de 'bron' van Libranet: Debian :)
  [/quote:418e35a616]

  Hmmm, ik krijg soms het idee dat Libranet een opstapdistro is ;). Veel mensen beginnen met Libranet en worden uiteindelijk Debianen. Naja, kan nooit slecht zijn :).
 • [quote:d25aecfee1="danieldk"]Hmmm, ik krijg soms het idee dat Libranet een opstapdistro is ;). Veel mensen beginnen met Libranet en worden uiteindelijk Debianen. Naja, kan nooit slecht zijn :).[/quote:d25aecfee1]

  Lol :D

  En mensen die met slackware beginnen stappen over naar mandrake ;). Ken er twee:

  /me en kj
 • En veel Libranetarians gebruikten oorspronkelijk Mandrake. Nog even en we hebben een visueze cirkel ;).
 • Daniel, draai jij dan een zuivere debian nu? En m3ssi4h, ik denk niet dat uw twee voorbeelden representatief zijn ;)
 • [quote:8106868cb1="Bamboe"]Daniel, draai jij dan een zuivere debian nu? En m3ssi4h, ik denk niet dat uw twee voorbeelden representatief zijn ;)[/quote:8106868cb1]

  Weleens Mandrake geprobeerd? Pas maar op ;)
 • Ik heb wel Mandrake geprobeerd. Maar je moet wel betalen als je gebruik wil maken van de automatische updates. :(

  Bedankt voor jullie reacties trouwens. Ik zal vanmiddag eens kijken. Libranet vind ik er wel gelikt uitzien :D
 • [quote:49abee1136="Bamboe"]Daniel, draai jij dan een zuivere debian nu?[/quote:49abee1136]

  Nee, nog steeds Slackware, Libranet en NetBSD ;).
 • [quote:5113b9b474="ancum"]Ik heb wel Mandrake geprobeerd. Maar je moet wel betalen als je gebruik wil maken van de automatische updates. :( [/quote:5113b9b474]

  Nope ;)

  [code:1:5113b9b474]
  urpmi.update -a

  urpmi –auto-select
  [/code:1:5113b9b474]
 • M3ssi4h? Mandrake? Ernstig! ;)
 • Vanwege mijn studie moet ik me met RPM distro's bezig houden (liefst Red Hat of Red Hat based). Omdat ik het niet zo heb op amerikanen doe ik maar viva la france. Even geen hobby distro's meer voor mij voorlopig ;)
 • [quote:e646a9d0d3="m3ssi4h"][quote:e646a9d0d3="Bamboe"]Daniel, draai jij dan een zuivere debian nu? En m3ssi4h, ik denk niet dat uw twee voorbeelden representatief zijn ;)[/quote:e646a9d0d3]

  Weleens Mandrake geprobeerd? Pas maar op ;)[/quote:e646a9d0d3]

  Jep. Ik denk dat ik op 5 jaar tijd 5 dagen met mandrake heb gewerkt. Een dag per jaar dus een nieuwe versie geinstalleerd en diezelfde dag er terug afgedonderd.
 • Tsja, smaken verschillen natuurlijk. Maar ik moet zeggen dat ik zeer tevreden over mandrake ben. Vooral die handige commandline tools zoals urpmi (packages) en chkconfig (runlevels). Met die grafische wizzards gaan we natuurlijk niet werken ;).
 • @Danieldk: De methode die daar wordt gebruikt is van toepassing op drivers van meer dan een jaar ! geleden. Tegenwoordig heeft nividia een andere methode: ze maken gebruikt van een shell script. Ik moet de driver dus installeren met het commando: "sh NVIDIA-Linux-x86-1.0-6629-pkg1.run"
  Helaas komt de driver dan met de melding dat hij de kernelsources mist :cry:

  Hoe installeer ik nu in hemelsnaam de kernelsources? Ik heb al wat zoekopdrachten gegeven in het packages tabblad van Libranet Xadminmenu maar zonder resultaat…..

  Weten jullie raad?
 • [quote:6a51c6f237="ancum"] Ik vraag me af hoe ik de nieuwste drivers installeer van Nvidia (..) Hoe installeer ik nu in hemelsnaam de kernelsources? [/quote:6a51c6f237] Heb je het al geprobeerd met Andrew's Debian-nVidia howto
 • Dat geval van nVidia is toch gewoon een shellscript? Ik zou zeggen lees het en kijk wat het uitspookt. Je kunt er iig nog steeds gewoon modules from source mee bouwen en het geval kan ook RPM's downloaden, dus volgens mij is er niets aan de methode verandert sinds vorig jaar, enkel de schil is anders.
 • Ancum: klik op de "recompile kernel" knop in adminmenu, hercompileer de kernel, en probeer het dan nog eens. Heeft voor anderen gewerkt ;).
 • Yes. Ik heb hem kunnen installeren. Tenminste de grafuische driver van nividia. Voor mij heel belangrijk want ik heb een hele nieuwe 6800 kaart.

  Morgen probeer ik m'n tweede netwerkpoort (Nvidia) en m'n onboard geluidskaart aan de praat te krijgen.

  Ondertussen is er al weer een andere vraag in me opgekomen. Is het belangrijk om de kernel opnieuw te configureren? Volgens mij is het standaard een kernel voor een i386. Volgens mij presteerd een i686 kernel beter voor een nieuwe processor (Athlon XP)., is het niet? Of sla ik nu volledig de plank mis? :-?

  @Jolo: bedankt voor de link. Die ga ik zeker eerst proberen i.p.v. gelijk gebruik te maken van de officiele nVidia-installer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.