Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSe] Dial-up verbinding

Anoniem
maximilaan
11 antwoorden
 • Hoi,

  ik gebruik SuSe 9.0 professional. Ik probeer al enige tijd een verbinding te maken met internet door middel van inbellen naar provider (geen ADSL dus).
  Dit is me echter nog niet gelukt, ik weet niet waar ik wat moet instellen. Ik heb in de manual gekeken en daar stond iets over smpppd, maar ik weet niet eens zeker of dat Linux mijn interne modem ondersteunt (standaard modem bij Toshiba S1400-153E: Toshiba Software Modem AMR).

  Ik hoop dat iemand mij kan helpen omdat ik dan Linux een stuk vaker kan gebruiken!

  Bij voorbaat dank,

  Kasper
 • Ik hoop dat je een handiger model hebt als ik: http://mrlee.homelinux.net/t6000.htm
 • In YaST zit ook een hardwaremodule die een overzicht geeft van de gevonden hardware en de drivers die daarvoor geladen worden. Kijk eens wat SuSE daar heeft neergezet.


  Internet instellen kan met kinternet en kppp. kinternet doe je vanuit YaST, door aldaar het modem in te stellen, kppp is een kde-programma dat je via yast kunt installeren (pakket kdenetwork-dialup) en dan vanaf je desktop kunt opstarten en instellen.

  Rinse
 • Ben er inmiddels achter dat het een software-modem is. Kinternet had ik al geprobeerd, maar hij kan daar deze modem niet vinden. Ik zal kppp eens proberen, misschien dat dat uitkomst biedt.

  Ben er wel achter gekomen dat ik waarschijnlijk iets met smartlink moet doen, maar het installeren van dat pakket lukte me niet: krijg allemaal errors, en vervolgens doet die niks meer :cry:

  Wellicht dat er iemand ervaring heeft met smartlink en wat tips heeft om de installatieprocedure succesvol te laten verlopen?
 • [quote:7ef0bfdcac="psychonetics"]Ben er wel achter gekomen dat ik waarschijnlijk iets met smartlink moet doen, maar het installeren van dat pakket lukte me niet: krijg allemaal errors, en vervolgens doet die niks meer[/quote:7ef0bfdcac] Waar vandaan heb je die geprobeerd te installeren? En welke errors waren dat? Op de SuSE 9.0 Professional dvd staat pakket smartlink-softmodem-2.7.9-89.i586.rpm Deze kan gewoon worden geïnstalleerd via Yast > Software installeren en verwijderen. Als je de SuSE 9.0 Professional dvd niet (meer) hebt, zou je 'm kunnen downloaden vanaf ftp://ftp.mirror.nl/pub/mirror/suse/i386/9.0/suse/i586
 • Hoi,

  Ik heb onder SuSE 8.2 naar alle tevredenheid internet draaien via een oud (intern) 33k3 modem. Werkt prima.

  Ik kan je aanraden om het internet (modem) via YaST te installeren, omdat SuSE een database heeft met inbel-internetproviders en de bijbehorende telefoonnummers die je moet bellen. Het enige wat je hoeft te verschaffen is je provider, username en password en je bent online.

  Wat betreft het softmodem: ik heb 2 modems in mijn computer zitten. een 52k modem (winmodem) en een wat ouder 33k3 modem (intern hardwaremodem). Ik denk dat veel mensen zo'n oud modem (intern / extern) nog wel ergens hebben liggen, dus je zou er ook gewoon om kunnen vragen. Scheelt weer een hoop gedoe met het aan de praat zien te krijgen van je softwaremodem.

  Groet,

  Philip
 • Ik had een rpm en een tar.gz gedownload van smartlink, en die geprobeerd te installeren via yast, maar dan vraagt die toch om de dvd. :-?
  Ik zal proberen om de smartlink die jij (jolo) gaf te installeren. DVD van suse heb ik nog wel, maar niet in de buurt.

  En het is een software modem op een laptop. Het is dan al moeilijker om een modem in te bouwen. Een extern modem zou wel kunnen op zich, kweet niet hoe duur die zijn? ik ken geloof ik niemand die zo'n ding nog heeft.
  Die lijst met providers heb ik wel ergens gezien, maar denk niet dat het datgene is wat philip bedoeld. Dat was een lijst die bij het programma wvdial zat. Overigens bel ik in met Solis-thuis, een provider van de Universiteit Utrecht. Die zal er wel niet tussen zitten, kan ik die ook zelf toevoegen?

  mvrgr Kasper
 • Wat is je precies laptop-type? Ik heb met Toshiba-laptops en modem veel gezocht en geprobeerd. Bij mijn type is het niet gelukt. Nu adsl… dus opgelost. Maar ik baalde dat het niet kon met Linux.

  Extern gaat zeker werken! Doen!
 • Ik heb een Toshiba S1400-153E, model no.: PS140E-03CU8-DU (volgens de onderkant van mijn laptop).

  Ik zal wel kijken of ik een extern modem kan krijgen, maar krijg hem liever zo aan de praat. Ik krijg over een week of 2 ook een adsl verbinding, maar het is meer dat ik het niet uit kan staan dat ik hem niet aan de praat krijg dan dat ik die verbinding echt nodig heb :wink:

  Tnx voor je antwoord
 • [quote:6572935967="psychonetics"]Ik had een rpm en een tar.gz gedownload van smartlink, en die geprobeerd te installeren via yast, maar dan vraagt die toch om de dvd. :-? [/quote:6572935967]

  De rpm neem ik aan?
  Tja, dan wil suse aanvullende software installeren vanaf de installatiedisk.

  Ongeveer hetzelfde als Windows doet als je hardware installeert, die vroeg ook altijd om de Windows-cd :)

  Max
 • Inderdaad de rpm. Maar normaal zegt yast dan zoiets van "Om dit te kunnen installeren moeten ook de volgende zaken worden geïnstalleerd…", of vergis ik me nou?
  Die melding krijg ik normaal wel, maar nu niet.

  En als je een tar.gz installeert, wil die dan geen extra software?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.