Vraag & Antwoord

OS Linux

Printen stopt middenin pagina, na enkele pagina's

Anoniem
wbsoft
3 antwoorden
 • Hoi, ik heb een vreemd probleem waar ik vooralsnog niet uit kom:

  Als ik bijv. 10 kopiën van dezelfde pagina vanuit OpenOffice.org af probeer te drukken, stopt het printen na 2 of 3 bladzijden een hele poos.

  Na vele minuten komt er weer een vel uit de printer, dat slechts voor een paar cm bedrukt is en verder leeg.

  Na nog weer een hele poos (20 min bijv.) komen er allemaal vellen uit met rotzooi erop. In /var/log/messages staat op zulke momenten "kernel - lp0 off-line" (terwijl de printer gewoon aan staat en de kabels goed vast zitten).

  Ik heb al geprobeerd om met een andere driver te printen, en met AFPL GhostScript ipv GNU GhostScript, maar het maakt allemaal geen verschil.

  Ik gebruik kernel 2.6.9 met de lp, parport, parport_pc modules allemaal in de kernel meegebakken. Cups 1.1.20 als server. Het lijkt wel of het aan de kernel ligt, echt vreemd. Iemand een idee?
 • Wat gebeurt er als je het afdrukken van 10 pagina's in openoffice via kprinter naar je printer stuurt? (en dus in openoffice aangeeft dat je 1 exemplaren wilt, niet in kprinter)
 • Dank voor de (slimme) tip! Dat schijnt wel te werken hoewel ik het nu met max. 5 exemplaren per keer probeerde.

  Wel wacht de printer soms heel lang, terwijl cupsd, hpijs, gs en 'parallel' gewoon niets doen.

  Heb de indruk dat het iets met de kernel is (2.6.9-gentoo-r6). De vanilla 2.6.9 had iig een probleem met de parallelle poort. Gentoo heeft dat gepatched, maar misschien…. Ik blijf er even mee door prutsen :-)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.