Vraag & Antwoord

OS Linux

[dualboot]

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Sinds enige tijd heb ik Fedora core 3 op mijn Dell Latitude C600 kleptop, nadat ik een nieuwe (40GB) harddisk heb geplaatst. Tot mijn ergernis :-? heb ik toch een behoefte ontdekt om mijn systeem dualboot met windowsxp te maken.

  Ik heb met cfdisk een windowspartitie gemaakt van 20 GB (dat moet genoeg zijn), deze is nog niet geformatteerd en staat vooraan de harddisk.

  Zodra ik de pc opstart van de windowsxpcd begint'ie de hardware te detecteren - en dan niets meer. Wat is de handigste manier om - bij voorkeur zonder dat ik dataverlies lijd in de linuxpartities - windowsxp op deze kleptop te krijgen?

  Alle tips en hints zijn welkom!

  Greetz, dJezzer 8)
 • [quote:b25d1fb1a4="djezzer"]Sinds enige tijd heb ik Fedora core 3 op mijn Dell Latitude C600 kleptop, nadat ik een nieuwe (40GB) harddisk heb geplaatst. [/quote:b25d1fb1a4] Je hebt dus deze laptop. Er zat een 10 GB harddisk. Die heb je verwijderd. En je hebt een nieuwe 40 GB harddisk geplaatst. Dan is die nieuwe harddisk dus leeg. In dat geval zou de Windows XP cd gewoon de 20 GB partitie zelf kunnen aanmaken, en formatteren. Als de 10GB als slave is aangesloten, of als dat niet mogelijk is, in een externe behuizing aangesloten via USB2. Om deze via een Hard Disk Cloning programma over te copieren.
  [quote:b25d1fb1a4="djezzer"]Zodra ik de pc opstart van de windowsxpcd begint'ie de hardware te detecteren - en dan niets meer. Wat is de handigste manier om - bij voorkeur zonder dat ik dataverlies lijd in de linuxpartities - windowsxp op deze kleptop te krijgen? [/quote:b25d1fb1a4] Als je daarentegen de nieuwe 40 GB harddisk erbij hebt geplaatst als Primary Slave, en je daarvan 20 GB hebt gepartitioneerd, dan zou de Windows XP cd 'm ook moeten detecteren. Maar dan is het niet zeker of Windows XP er ook van wil opstarten. Windows XP behoort bij voorkeur te worden geïnstalleerd op de Primary Master harddisk. Toont de bios van de laptop wel beide harddisks? En ziet Fedora Core 3 beide harddisks?
 • Jolo, de kleptop is een wat minder luxe uitvoering dan die in je verwijzing (geen ingebouwde netwerkkaart, geen wlan voorbereiding), maar dat mag de pret niet drukken. De oude 10GB harddisk heb ik verwijderd, hiervoor in de plaats is de 40GB HD gekomen. Op deze nieuwe drive heb ik de volgende partities aangemaakt:
  20 GB Fat32 partitie (Primair, bootable)
  100 MB boot partitie (extended)
  500 MB linux swap
  9,5GB root (extended)
  10GB home (extended)

  Op de linuxpartities heb ik als eerste Fedora Core 3 geïnstalleerd.
  Naderhand is de behoefte ontstaan om alsnog windowsXP te installeren. Deze moet op de primaire partitie komen, welke is gealloceerd als Fat32.
  Bij het opstarten van de WinXPbootCD liep ik tegen de hierboven vermelde problemen aan.

  Bij de installatie van winXP (de oude drive blijft hierbij volkomen buiten beeld, die ligt goed in zijn doosje in de linnenkast) wil ik het liefst mijn Fedora installatie behouden. Maar uiteraard kan hier een mouw aan gepast worden.

  Greetz, dJezzer 8)
 • [quote:7463d75830] Zodra ik de pc opstart van de windowsxpcd begint'ie de hardware te detecteren - en dan niets meer.[/quote:7463d75830]

  Plaats je vraag eens in het XP forum…
 • [quote:dfb5fbb297]http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=135380&highlight=[/quote:dfb5fbb297]

  Na herstelpogingen van de mbr met onder meer testdisk, fdisk en de ranish partition manager, die allen niet het gewenste resultaat opleverden, ben ik maar opnieuw begonnen.

  Met fdisk heb ik de partitietabel geleegd (nadat ik /home en /etc elders heb geparkeerd) en daarna WindowsXP geïnstalleerd. Fedora Core 3 volgt binnenkort.

  Eigenlijk is dit geen oplossing, een werkend systeem onderuithalen omdat er iets bij moet. Maar soms gaan dingen op een onorthodoxe wijze sneller
  :wink:

  Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.