Vraag & Antwoord

OS Linux

Inbelverbinding USB modem en VPN verbinding opzetten.

Anoniem
honingbij
3 antwoorden
 • Ik ben nog niet zo lang bekend met Mandrake 10.1 . Het bevalt mij tot nu toe heel goed. Verbazendwekkend dat je in 35 minuten een heel besturingssysteem met alle toepassingen hebt geinstalleerd. Via Manrake Configuratie centrum heb ik mijn kabelintetnet moden geconfigureerd en ben ik online. Nu wil ik bij mijn zus ook Mandrake Linux 10.1 installeren haar Laptop. Op haar werk maakt ze al gebruik van Linux en maakt ze veel gebruik van OpenOffice.org. Nu heb ik twee vragen.

  1. Ik wil een adsl internet verbinding opzetten die aangesloten is via een USB modem. Hoe doe ik dat, is dat op dezelfde manier als voor de kabelinternet verbinding waarvan de modem via een ehernet aansluiting is aangesloten aan de computer. (PPPoE protocol)

  2 De tweede vraag is het opzetten van een VPN verbinding (bureaublad op afstand) VIa een VPN verbinding met haar werk kan ze werken met vertrouwelijke documenten. Hoe kan ik via Mandrake 10.1 Liinux een VPN verbinding op zetten zodat ze de server op haar werk kan benaderen en op afstand kan werken.?
  Gaat dat via Mandrake Configuratte Centurm== Online Beheer == Bediening op afstand == Een Pc overnemen (linux client) of de keuze == Windows Terminal Service.????

  Hans
 • ik zou eerst maar eens uitsluiten of Mandrake usb-modem (speedtouch neem ik aan) ondersteund.
 • [code:1:8e205c2638]Zijn er al mensen die onder 9.2 de Alcatel Speedtouch USB modem aan de praat hebben gekregen ?? zoja, was dit makkelijk ? (wil in feite dat ik na de "makkelijke" installatie dat ding zo kan aanklikken om een i'net verbinding te krijgen)

  Als dit makkelijk is, zou ik veel eerder overstappen op Linux.. wil niet elke keer als ik Linux opstart hoeven te prutsen om mijn modem te initialiseren..

  Reageer op deze post Gepost door mkessels - dinsdag 18 november 2003 - 14:28 Score: 2 (Behulpzaam)
  bij mij thuis draait het als een zonnetje, al sinds mandrake 9.0. Je moet wel even de driver van de cd naar je linux bak kopieren, maar tijdens het installeren van mandrake wordt je al verteld welke file waar naartoe moet.[/code:1:8e205c2638]

  gevonden via google.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.