Vraag & Antwoord

OS Linux

Bestandsaccociaties instellen

Anoniem
Bamboe
9 antwoorden
 • Het is mij gelukt om FIrefox 1.0 in het nederlands te installleren in Mandrake 10.1
  Wat ik nu alleen nog wil is als ik een b.v. een mailtje krijg met een weblink erin dat FIrefox als standaard browser wordt geopend inplaats van Konquerern. Het is mij wel gelukt om te vinden waar ik dat kan instellen, zie stappen beschreven hieronder. Alleen als ik b.v. op en webilink. http://www.caiway.nl/voice klik opent FIrefox wel maar krijg ik de volgende foutmelding. Kan het bestand /var/tmp/kdecache-hans/index-voice.htm niet vinden. Hoe los ik dit nu op. Wat moet ik nog instellen?

  Hans
  ———————————————————————————–
  Bestandsaccociaties in KDE instellen

  Ster (=start) = systeem = configuratie = KDE = onderdelen = Bestandsaccociaties
  Kies html = tekst en voeg Firefox toe als standaardbrowser als je op een link klikt. Zorg dan dat Firefox boven aan de lijst staat. Klik op toepassen.
 • Blijkbaar was er iets mis. Heb als test nog eens een e-mailtje aan mijzelf gestuurd met daarin een aantal website links getypt. Na hetontvangst van het e-mailtje nogmaals op de website links geklikt en nu werkte het wel. Wat er aan de hand was weet ik niet. Want de eerder hier genoemde link opende wel Konquerer (voordat ik deze had veranderd) en niet Firefox. Hopen dat het nu goed blijft werken.

  Hans
 • ik denk dat je de eerste keer te snel was :)

  Rinse
 • Je hebt gelijk. Het schijnt nu te werken maar waarom eerst niet is een raadsel. Al doende leert men. Maar het is mij nog steeds een raadsel hoe je in linux commando's kan uitvoeren. Is daar een goede handleiding voor. Ik hou me aanbevolen.

  Hans
 • http://users.skynet.be/bluedigit/cursus/
 • Hartstikke bedankt. Ik zal deze handleiding aandachtig bestuderen. Windows heeft voormij pracktisch geen geheimen meer. Maar ik ben willend om lunux ook onder de knie te krijgen. Al zal dat wel even duren.

  Hans
 • > Windows heeft voormij pracktisch geen geheimen meer

  Geloof ik niet 8)
 • Je hebt gelijk ik vat hem, windows = microsoft houdt alles voor zich. Ik bedoel dat ik veel ervaring met windows heb en hier een soort helpdesk heb voor de omgeving als ze problemen met de windows computer hebben. Laat maar zeggen dat ik er handig mee ben. Dat is wat ik bedoel . Ik kan er aardig als een stuk gereedschap mee omgaan, tip and trick, zoder dat ik echt het hard kan doorgronden. Dat is wat ik nu ga leren wel ander bij Linux. Ik moet zeggen dat ik verbaasd was hoe soepel Mandrake 10.1 te installeren was en dat ik in zeg eens 35 minuten een heel besturingssysteem aan de praat had met vele en vele toepassingen. Dat krijg je met windows echt niet voor elkaar. Na de installatie van windows begint het pas. Word , Nero, enz enz. Je bent zo een halve dag bezig. Daar komt bij dat als je alles legaal zou doen je een fortuin kwijt bent. Voor huis en tuin en kantoor gebruik heeft zeker toekomst. Mijn zus gebruikt op haar werk al Linux en ze kan er prima mee uit te voeten. Daar gaat het met name om goed met Open Office.org om te kunnen gaan. Een stijle leercurve doorlopen zal ik maar zeggen. Ik probeer nu een beetje de commando structuur aan te koppelen.

  Mijn laatste probleempje is dat ik op het windows Xp gedeelte, dual boot, naast Mandrake 10.1 een FAt32 partitie heb gemaakt, om daar documenten met Mandrake te delen. Vanuit mandrake is het mij gelukt deze partitie als hda5 aan te koppelen. Alleen is het mij nog niet gelukt om er iets op te plaatsen en om documenten die er vanuit windows op geplaatst zijn te lezen. De toegang om er iets te plaatsen is geweigerd dat heeft te maken met toegangs rechten. Heb geprobeerd vanuit het mandrake control centum de toegangsrechten aan te passen als (ingelogd met een root wachtwoord) maar het scherm waar ik de rechten wil veranderen lijkt uitgeschakeld. Hoe krijg ik dat voor elkaar of kan dat niet. Een Fat32 partitie delen tussen windows en mandrake 10.1

  Hans
 • FAT32 heeft geen ondersteuning voor permissies in het filesysteem gebouwd zitten, daarom kun je er geen permissies op zetten.

  Voeg de optie "umask=000" toe aan de regel in /etc/fstab waarmee de schijf gemount word (of doe dit via een of ander Mandrake control panel). Op die manier zouden de files de permissies rwxrwxrwx moeten krijgen. Is goed genoeg voor een FAT partitie IHMO omdat permissies op FAT toch niet bestaan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.