Vraag & Antwoord

OS Linux

Problemen met compilatie Kernel 2.6.8 Onder MD-Linux 10.1

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Na veel zweet en tranen eindelijk een goed werkende Mandrake Linux 10.1 installatie, maar ik zou graag een eigen kernel willen compileren die geoptimaliseerd is voor AMD64 instructieset. Vanuit /usr/src/linux/ heb ik gegeprobeerd om te draaien: make xconfig vanuit KDE, maar ik krijg een foutmelding dat de QT installatie niet gevonden kan worden: wat is dit en waar moet ik dat installeren ? Vroeger ging "make xconfig" gelijk en volgde gewoon de aanwijzingen en het ging altijd goed.
 • [quote:cc348fc9f2="Nelson Lau"]Na veel zweet en tranen eindelijk een goed werkende Mandrake Linux 10.1 installatie, maar ik zou graag een eigen kernel willen compileren die geoptimaliseerd is voor AMD64 instructieset. [/quote:cc348fc9f2] Daar zou je eigenlijk de Mandrake 10.1 x86_64 versie voor moeten hebben.
  [quote:cc348fc9f2="Nelson Lau"] Vanuit /usr/src/linux/ heb ik gegeprobeerd om te draaien: make xconfig vanuit KDE, maar ik krijg een foutmelding dat de QT installatie niet gevonden kan worden: wat is dit en waar moet ik dat installeren ? [/quote:cc348fc9f2] Heb je de kernel-source geïnstalleerd vanaf de Mandrake cd? Als je deze via rpmdrake (Mandrake Configuratiecentrum) hebt geïnstalleerd, dan zouden alle vereiste pakketten automatisch mee geïnstalleerd (kunnen) worden. Controleer even in een Konsole
  [code:1:cc348fc9f2]
  rpm -qa | grep qt
  [/code:1:cc348fc9f2][Enter]

  En ook
  [code:1:cc348fc9f2]
  rpm -qa | grep kernel
  [/code:1:cc348fc9f2][Enter]
 • Doe gewoon make menuconfig, scheelt vele megabytes aan files.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.