Vraag & Antwoord

OS Linux

welke grafische-kaartenboer geeft goede linux ondersteuning?

Anoniem
tafelpoot
15 antwoorden
 • Hoe heb je de NVidia-kaart geinstalleerd?
  SuSE waarschuwt ervoor dat je de NVidia-drivers via YOU moet installeren om dit soort problemen te voorkomen.

  Max
 • het was geen nvidia kaart, een Hercules prophet 4500 (Kyro II chipset)

  ik stel deze vraag om dit niet meer voor te hebben!
 • Ah, ik moet beter lezen :)
 • ik wil binnenkort een nieuwe PC kopen maar zou graag een 3D kaart die goed ondersteunt is door linx, zijn er tips die jullie kunnen geven?
  dus een goede (tot heel goede) 3D kaart met linux ondersteuning (liefst pci-e kaart)

  Bedankt

  Tafelpoot
 • nVidia is de enige die aan die eissen voldoet dus de keus is snel gemaakt vrees ik. De ATI-drivers zijn nog steeds veel minder goed dan de nVidia-drivers en bovendien minder up-to-date. Matrox heeft alleen de Pharelia als mogelijke kandidaat, maar die is zeker door de nieuwe PCI-express kaarten al lang voorbijgestreefd. Je kunt op http://www.nvidia.com vinden welke kaarten door de Linux drivers ondersteund worden, meestal worden ook nieuwe modellen snel ondersteund.
 • Bovendien hebben sommige distributies de NVidia drivers geïntegreerd, dit zie je nauwelijks (of niet?) met de ATI drivers.
 • Nvidia is een van de weinige grafische kaarten makers die zeer goede drivers maakt voor linux. Helaas niet open source. Maar ja beter iets dan niets.
 • maar die drivers passen op elke distro? ik werk nu met suse, optimalisatie voor AMD athlon processors en daardoor kan ik dus geen driver voor mijn huidige gpu installeren… ik moet kiezen, CPU of GPU, dit is iets wat ik niet zal voorhebben met Nvidia?
 • Verschil in optimalisatie mag geen reden zijn dat het niet werkt volgens mij. Je krijgt hoogst waarschijnlijk wel een waarschuwing, maar met force moet die module toch te laden en te gebruiken zijn. Dit is een ander verhaal als je een Athlon64 hebt, dan heb je speciale x86-64 drivers nodig als je ook een x86-64 kernel draait. nVidia levert die idd. En die drivers kun je gewoon op elke distro installeren.
 • nVidia levert voor oa de nForce 2 een tarball, alsmede de sourcebinaries (.scr.rpm) Ik weet niet of deze Linuxdrivers ook geschikt zijn voor nForce 3 en 4 danwel 64-bit, maar dat zou je op de nVidia site moeten kunnen vinden (in een help c.q. readme-file wss) Overigens merkte ik bij installatie van Debian Sarge dat deze distro het nForce 2 platform nu ondersteunt, eea installeerde nl meteen waar ik o.a. onder Suse 8.2 nog met de tarball moest gaan stoeien…

  Groet, M.V. Wesstein
 • ik heb het over mijn huidige grafische kaart (een hercules 4500 met kyro II chipset, het gaat over een bepaalde module die voor de athlon ondersteuning zorgt die in conflict ligt met een module die nodig is voor de kyro-driver)
 • Ik gebruik zelf de ATI 9200SE, een heel gewoon 3d kaartje waarvan wel open source 3d drivers zijn van DRI. Deze kaart voldoet mij uitstekend, al ben ik geen gamer en stel ik geen al te hoge eisen.
 • Met nVidia zul je dat probleem niet hebben, maar ook die Kyro II moet gewoon werken hoor. Wat versta je precies onder Athlon optimalisatie? Daar zijn namelijk geen aparte modules oid voor nodig.
  Volgens mij heeft Knepsel van dit forum ook een tijd met een Kyro II kaart gewerkt en die deed het prima, terwijl hij ook een Athlon heeft. Zijn deze drivers niets?

  BTW om wat voor CPU gaat het nu? In je sysspecs staat nmlk een Duron vermeld en aangezien je een PCI-e kaart wil kopen nam ik aan dat het om een A64 ging waarvoor je idd wel andere drivers voor nodig hebt.
 • [quote:90c640bcba="tafelpoot"]ik wil binnenkort een nieuwe PC kopen maar zou graag een 3D kaart die goed ondersteunt is door linx,[/quote:90c640bcba]

  read the topic


  :roll:
 • Read the question, give an answer. The fact that you're planning to buy a new PC, doesn't say anything about the CPU you'll use in that new PC (it could be an P4). You're the one who makes a relation between your old GPU and Athlon optimalization, while you actually have a Duron and not an Athlon.
  nVidia is the best choice, as I said in my first post. Read the topic :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.