Vraag & Antwoord

OS Linux

Dingen die absoluut in KDE verbeterd moeten worden

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Zat vanavond een stukje tekst uit te typen, waarvoor ik verder geen opmaak ofzo nodig had. Had dus besloten daarvoor Kwrite te gebruiken. Om het gewoon als ascii tekst op te slaan.
  Ben aangekomen op het punt dat ik nu 2385 woorden heb in 13583 karakters. Geen echt schokkende bestands gootte. Echter Kwrite besloot zich gewoon op te hangen op dit punt (had gelukkig net opgeslagen hiervoor). Besloot in Kate verder te typen. Deze hing zich ook 1 regel verder op. KEdit blijft wel stabiel tot nu toe bij deze schokkende bestandsgrootte. Als ik nu het bestandje open in Kwrite/Kate, en ik tiep wat hangt het binnen 2 minuten.
  Ik heb niet het gevoel dat dat acceptabel is voor een simpele text editor.
  Toch maar weer naar OpenOffice of vi denk ik.
 • Dingen die absoluut verbeterd kunnen worden kun je beter doorgeven aan het project zelf dan in een forum als dit.
  Als je het project van je bevindingen op de hoogte brengt, dan heb je tenminste een kans dat er iets mee gedaan wordt.
  Dat kate hetzelfde probleem als kwrite vertoond kan kloppen, beide zijn nmlk dezelfde editor.

  Overigens vermoed ik dat er lokaal iets niet snor zit, aangezien kate ook gebruikt wordt in zwaardere programma's als kdevelop en quanta.
  Als het programma altijd na een paar duizend woorden al de handdoek in de ring gooit, dan was dit zeker eerder opgevallen en opgelost.

  Max
 • ik heb even een bestand met 29.000 tekstregels (vraag me niet hoeveel woorden of karakters, dat laat het programma niet zijn volgens mij) in kwrite geopend en enkele regels ingetypt.
  Programma vertoont geen gebreken, het gedraagt zich verder soepel.

  Welke kde-versie gebruik je, en op welke distro?

  Max
 • [quote:a727e031cd]Dingen die absoluut verbeterd kunnen worden kun je beter doorgeven aan het project zelf dan in een forum als dit.
  Als je het project van je bevindingen op de hoogte brengt, dan heb je tenminste een kans dat er iets mee gedaan wordt. [/quote:a727e031cd]
  Ja was gister een beetje gefrustreerd daarover. En het wachtwoord van dit forum was het enige wat ik zo snel kon vinden. :wink:

  Ik gebruik KDE 3.3, op Gentoo, en heb inmiddels achterhaald dat het aan de FAM lag (File Alteration Monitor) - die verantwoordelijk is voor het in de gaten houden van veranderingen van het bestand op disk. Deze was gecrashed om 1 of andere reden, waarna alle KDE componenten die gebruik maken van FAM ook hingen dus.

  Moet eerlijk zeggen dat de de kernel opnieuw gebouwd had op zaterdagochtend, en wat onofficiele patches erin verwerkt had, om een bepaalde webcam aan de praat te krijgen.

  Laten we maar zeggen dat het opgelost is. :oops:
 • [quote:9ee294c531="Tekkie"]
  Ja was gister een beetje gefrustreerd daarover. En het wachtwoord van dit forum was het enige wat ik zo snel kon vinden. :wink: [/quote:9ee294c531]
  Ah, je moest even je hart luchten ;)


  [quote:9ee294c531]
  Ik gebruik KDE 3.3, op Gentoo, en heb inmiddels achterhaald dat het aan de FAM lag (File Alteration Monitor) - die verantwoordelijk is voor het in de gaten houden van veranderingen van het bestand op disk. Deze was gecrashed om 1 of andere reden, waarna alle KDE componenten die gebruik maken van FAM ook hingen dus.
  [/quote:9ee294c531]
  Vandaar dat Kate de witte vlag hees, dat programma maakt daar veelvuldig gebruik van.

  Maar op zich zou een programma daarop niet mogen hangen ;)
  Dus bugrapport kan imho geen kwaad..

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.