Vraag & Antwoord

OS Linux

Logitech USB Headset + onboard geluidskaart + SuSE 9.2

Anoniem
None
8 antwoorden
 • het volgende (wel een erg vaag probleem) :
  ik heb de distributie SuSE 9.2 op een PC met een onboard geluidskaart, Wanneer ik de PC boot zonder de USB headset ingeplugd te hebben laad SuSE 9.2 de drivers voor de onboard geluidskaart. Plug ik vervolgens de USB headset in werken zowel de headset als de geluidskaart.

  Wanneer ik boot met de USB headset ingeplugd, zet SUSE 9.2 de USB headset als primary soundcard en word het laden van de onboard geluidskaart over geslagen. (op SuSE 9.1 werkte het wel)

  Heeft iemand hier al eens ervaring mee ? En is er een workaround voor ?? Ik ben razend benieuwd …
 • Zit er een geluidskaart in die headset gebouwd ofzo? wat voor ding is dat dan?
 • et is een prachtig mooie headset van Logitech MET USB aansluiting. De Headset 30(0). En deze word binnen windows en LINUX aangegeven als nieuwe geluidskaart. Heb zo snel even geen URL bij de hand.
 • Als het goed is kun je in de hotplug configuratie aangeven wat wanneer geladen moet worden. De hotplug config bestaat uit meerder bestanden, die normaal in /etc/hotplug staan. Waarschijnlijk kun je met het commando 'man hotplug' meer info krijgen.
 • Cool …

  ik ga daar zo even kijken … ik laat hier wel even weten of ik iets heb gevonden …

  Aanvullende vraag :
  Valt het laden van een driver voor een onboard audiokaart ook onder hotplug ?
 • Een andere vraag wel hieraan gerelateerd … als de USB headset als een audiokaart word gezien, is het dan mogelijk in LINUX aan te geven DAT er inderdaad 2 soundsystems zijn en dat de onboard de primary moet zijn ?
 • Hotplug laat in de meeste recente distibuties zo'n beetje alles dus ook de module voor de onboard geluidskaart. De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat de onboard geluidskaart de primaire device is, is er simpelweg voor zorgen dat de module van de onboard kaart eerder geladen wordt (het kan wellicht ook met aliases in /etc/modules.conf) dan die van de headset en dat kan dus via hotplug.
 • Het is inderdaad gelukt door middel van de modules.conf.

  Thnx voor de info dude. ik is weer helemaal happy.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.