Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake 10.1 Bureaupictogrammen + documenten niet zichtbaar

Anoniem
honingbij
6 antwoorden
 • Ik ben nieuw met Linux en speel dus nog al veel met Mandrake 10.1. Al doend leert men maar het kan ook wel eens fout gaan zoals nu. Ik heb wat gedaan in de instellingen waardoor de bureaupictogrammen op het bureaublad niet meer zichtbaar zijn, alleen de tekst is zichtbaar. Maar wat erger is dat als ik de map home open ik niets zie. Onderin staat wel dat er 193 items in zitten en 13 mappen maar ik zie niet. Ook in alle andere mappen zie ik niets staan. Ik kom er zo snel niet uit waar en welke instelling dat is om de pictogrammen op het bureaublad weer zichtbaar te make + de inhoud van de mappen?. Verder zijn de vensters ook anders, hoe zet ik de vensters weer in de Mandrake 10.1 stijl terug.

  Hans
 • Welke desktop environment gebruik je?
  Als je KDE gebruikt, dan kun je de instellingen terug zetten door de map /home/gebruiker/.kde te hernoemen naar iets anders. Log vervolgens uit met de toetsencombinatie [Ctrl][Alt][Backspace].

  Hierna is Mandrake weer zoals het was toen je begon.
  Instellingen voor e-mail etc. kun je terughalen door de configuratiebestanden van de betreffende programma's van de oude map te verhuizen naar de nieuwe map. configuratiebestanden van kde-programma's vind je in /home/gebruiker/.kde/share/config, en dragen de naam van de programma's in zich. Bijv. kmail is /home/gebruiker/.kde/share/config/kmailrc

  Een map hernoemen die je niet ziet is uiteraard lastig ;)
  Open daarom Konsole en typ [b:e687d0fc1c]mv ~/.kde ~/.kde-[/b:e687d0fc1c] om de map te verhuizen.

  Max
 • Ik gebruik KDE. Ik dacht eerst ik doe het morgen wel maar was toch nieuwsgierig en kon het niet laten. Type in de console mv ~/.kde ~/.kde- om de map te verhuizen.
  Had eerst niet in de gaten dat ik daarmee een kopie van de verborgen map .kde maakte en dat de kopie dus .kde- heet. Toen kon ik eigenlijk niet meer terug zeker toen ik ook nog eens Ctrl, Alt en Backspace deed. Inderdaad weer terug in de oude staat. Dacht verdomme ben ik nu alles kwijt, want ik was ineens Firefox kwijt en dacht dat ik ook alle boekmarks enz. kwijt was. Dat viel mee, Kon eenvoudig weer snelkoppelingen in de werkbalk onder maken. Kmail was na het terugzetten ook weer grotendeels hesteld, het werkt weer, alleen zal in opnieuw het adres boek moeten importeren want die ben ik kwijt, maar die als kopie ook in de map /home/hans. Die zet ik morgen weer terug. Bemerkt wel dat door het geklooi = van alles uitproberen dat er heel wat instellingen waren veranderd. Heb jaren geleden ook met vallen en opstaan zelf geleerd hoe met de computer om te gaan. AL doende leert men. Maar weet nu dat de klok gemakkelijk is terug te draaien. Ook merk ik dat ik een aantal bestands associaties goed moet zetten. Nogmaals bedankt.

  Merk ook voor mijn gevoel dat alles nu weer vlotter loopt, maar dat kan bedrog zijn.

  Hans
 • Het is mij gelukt om als het goed is alle bestandsaccociaties weer goed te zetten. Dat moest handmatig gebeuren.

  Alleen bij Kmail = e-mail programma lukt het niet om weer een adresboek te importeren. Voor afgaande keer lukt het meteen, lijkt wel of er iets ontbreekt en krijg steeds deze foutmelding als ik het adressboek probeer te openen:
  Kon het volgende mime-bestandstype niet vinden:
  application/octet-stream.

  Twee andere foutmelding krijg ik als Mandrake 10.1 net opgestart is.

  De 1e foutmelding:
  X Helaas-KDesktop; Kon het volgende mime-bestandstype niet vinden:
  application/octet-stream

  De 2e foutmelding:
  X Helaas-KDesktop [2]; Kon het volgende mime-bestandstype niet vinden:
  application/octet-stream.

  Verder nog een foutmelding als ik de map/home wil openen: Helaas-Konqueror ; Kon het volgende mime-bestandstype niet vinden:
  application/octet-stream

  En nadat de map /home eenmaal is geopend krijg ik de melding: Sorry <2> ;Kon het volgende mime-bestandstype niet vinden:
  application/octet-stream

  Heeft iemand een idee van hoe dit op te lossen ?

  Hans
 • Vanwege de foutmeldingen heb ik KDE met de stappen hierboven nogmaals in de oude staat terug gezet. Inplaats van mappen uit /.kde- terug te zetten heb ik alles weer handmatig terug aan het zetten. Is wel even werk maar nu geen foutmeldingen meer. Kan ik naderhand alles alles weer goed werkt de verhuisde map /.kde- weggooien?

  Hans
 • Yeps

  Je adresboek staat overigens in ~/.kde-/share/apps/kabc.
  Verhuis die dus ook eventjes ;)

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.