Vraag & Antwoord

OS Linux

Computer remote opstarten

Anoniem
None
25 antwoorden
  • kijk eens naar deze faq.
  • Volgens mij maakt mijn 3com ehthernetkaart geen gebruik van de 'ethtool'.
    Als ik namelijk 'ethtool eth0' typ, dan krijg ik een melding dat van : " Settings voor eth0 : No settings available".
    Volgens mij wordt er dus geen gebruik van ethtool gemaakt, maar ik weet ook niet welke dirver / module ik momenteel wel gebruik.
    Kan ik die kaart misschien ook op een andere mannier configureren ?
    Het betreft een Slackware pc i.c.m. een 3com 3c905c netwerkkaart.

    I.i.g. bedankt voor de hulp !

    P&B
  • ER STAAT VERDEROP DIEZELFDE PAGINA OOK EEN MODULEOPTIE DIE JE DE DRIVER VAN DE 3COM NETWERKKAART KUNT MEEGEVEN. HEB JE DIE OOK GEPROBEERD?

    (oeps capslock. ) :lol:
  • [quote:046d42c719="Tekkie"]ER STAAT VERDEROP DIEZELFDE PAGINA OOK EEN MODULEOPTIE DIE JE DE DRIVER VAN DE 3COM NETWERKKAART KUNT MEEGEVEN. HEB JE DIE OOK GEPROBEERD?

    (oeps capslock. ) :lol:[/quote:046d42c719]
    Hmmm, ik heb je toch niet kwaad gemaakt hé :roll: , je hulp wordt namelijk zeer gewadeerd !

    Natuurlijk heb ik dat stuk ook gelezen, maar het probleem is echter dat ik niet weet welke diver wordt gebruikt (volgens mij niet de 3c59x, maar dat weet ik niet zeker) en ik twijfel ook aan de /etc/modules.conf in mijn slackware distro.
    Het bestand bestaat wel maar er is helemaal geen netwerk-sectie aanwezig, dus zou het kunnen dat ik het op een verkeerde plaats heb neergezet, of dat het bestand überhaupt niet wordt gebruikt door mijn systeem ?

    P&B

    <edit>
    Inmiddels ben ik er achter dat ik wel degelijk de 3c59x driver gebruik, maar wanneer ik de "options 3c59x enable_wol=1" aan mijn /etc/modules.conf toevoeg gebeurt er iets geks !
    Waar mijn netwerkkaart normaalgesproken aan blijft (ledjes blijven branden) wanneer de computer wordt uitgeschakeld….daar wordt deze nu ook uitgeschakeld !
    Deze toevoeging lijkt dus juist averechts te werken ?
    Vreemd allemaal hoor…ik kan me niet voorstellen dat een woake-on-lan configuratie zo lastig is op te zetten ?
    Zou het mischien kunnen komen omdat di een managed netwerkkaart is ?
    </edit>
  • Ik weet niet wat een managed netwerkkaart is, en het feit dat de ledjes al brandden zou aan moeten geven dat de kaart al in WOL mode stond. Als de PC uitstaat is er ook nog geen OS geladen, en is er weinig aan te doen als het niet werkt denk ik. Het houd hier een beetje op voor mij ben ik bang voor.
    succes ermee.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.