Vraag & Antwoord

OS Linux

Hoe Xsessions enabelen

Anoniem
None
22 antwoorden
 • Ik heb 2 Suse 9.2 stations, een moet figureren als server en de anders als client. Nu heb ik een samba server lopen en probeer on te loggen vanaf de client naar de server. Hij heeft de gebruiker wel gezien van de server, maar als ik dan inlog zegt ie:
  Xsession: login for [domein/gebruiker] is disabeld
  Daarna kun je op oke klikken en dan komt je weer bij het login scherm
  Wat kun je hier aan doen, hoe zet je de x session enabeled
 • Wat wil je…. inloggen op de samba-server of wil je een x-sessie openen? Zijn 2 heel verschillende dingen.
 • Ik heb een linux(Suse 9.2) client en daarme moet ik inloggen op een linux (Suse 9.2) server. Ik probeer dat te doen met samba.

  Ik heb op de server een dhcp, dns en een samba server lopen. De gebruikers verrivicatie op de client staat op samba en hij staat ook keurig in het domein. Bij het inlogscherm kun je zien dat hij de users van de server haalt, er staat dan de domein/gebruiker en als ik dat zijn wachtwoord invoer geeft hij de fout:
  Xsession: login for [domein/gebruiker] is disabeld

  Ook de samba users zijn aangemaakt
 • Naar mijn weten is remote desktop helemaal geen functie van samba..?
  Wat voor programma gebruik je (SusE) eigenlijk voor de remote login?
 • Zoals MRLee en tekkie al aangaven, remote login en samba zijn twee totaal verschillende zaken.
  Dus vergeet dat hele samba even en vertel wat je met remote login wilt bereiken en welke client/serversoftware je daarvoor gebruikt.

  Max
 • Dat remote gedoe heeft die er zelf in gezet, want ik heb het iig niet gedaan. Ik weet ook niet welke software ik moet hebben enz. Ik moet gewoon een Linux Suse 9.2 client hebben die op een linus Suse 9.2 server inlogt. Dan pakt de client de gebruikers op van de server en de home dir op de server enz. ik heb erder niet echt een iedee hoe dat moet. Ik neem aan dat daar toch wel iets voor in linux zelf zit.
 • Wat hier bedoelt wordt is dat de login gegevens op de samba server staan.

  Dus net als ldap


  Je moet je gebruikers dus nog aan samba kenbaar maken dit kan dmv.;

  1) swat te activeren op je server en dan een browser te starten en hier als adres inkloppen; http://adres.van.server:901
  2) in console inkloppen
  [code:1:cd37cf4c77]
  #>smbadduser linuxinlognaam:volledige naam (dit volgens je /etc/passwd)
  [/code:1:cd37cf4c77]
  nu wordt gevraagd om een passwd enz.

  Daarna kun je imho gebruik maken van samba als login-beheerder
 • Er zijn al we samba gebruikers, die heb ik aangemaakt dmv: Eerst via Yast een gebruiker maken en dan in de console met het commando:
  smbpasswd -a [loginnaam gebruiker]
  En dan kun je zijn samba passwoord opgeven en dan is hij toegevoegd (de -a staat voor de optie add user mogt het nog niet duidelijk zijn)

  [quote:58c9a3ef47]swat te activeren op je server en dan een browser te starten en hier als adres inkloppen; http://adres.van.server:901 [/quote:58c9a3ef47]
  Wat bedoel je hier precies mee en wat moet ik hier instellen ?
 • Waarom neem je geen NFS. Veel simpeler dan Samba en ideaal om een linux client op een linux fileserver te laten inloggen. Een hele goede installatie uitleg kan je hier vinden: http://nfs.sourceforge.net/nfs-howto/
 • Dan is het nodsteeds vervelend dat xdmcp disabled is by default op de meeste distributies.

  Welke xdaemon gebruik je? die van kde (kdm)?
 • [quote:dc614ab688="Brainboy"]
  [quote:dc614ab688]swat te activeren op je server en dan een browser te starten en hier als adres inkloppen; http://adres.van.server:901 [/quote:dc614ab688]
  Wat bedoel je hier precies mee en wat moet ik hier instellen ?[/quote:dc614ab688]

  Ok dus het is niet het probleem dat de gebruiker niet op de server bekent is (zowel in linux als in samba)

  Ik begrijp dat je ldap nodig hebt om dit op een samba bak in orde te krijgen zie:
  http://www.flatmtn.com/computer/Linux-LDAP-Samba.html

  succes
 • Ik ga er maandag weer mee aan de slag dus dan zien we wel even. Ik hoop dat het lukt
 • Het lukt nog voor geen meter :( . Ik moet dus gewoon zeg meer net al met windows een server hebben waarop de gebruikers staan en de home dirs. Het maakt opzich niet uit waarmee dat gebreurt.

  Ik heb ipv een linux client even een windows client geprobeert en dan wil het wel :-? ook met de gebruikers van de server, ik snap der niks meer van. Het lijkt me dat je Linux server + linux client makkelijker moet zijn als linux server en windows client
  Maar hoe
 • Tja… dat is toch gewoon het samba-verhaal. Lees je eens goed in wat daar mogelijk is…. www.samba.org .
 • Samba (SMB) is ook een windows (microsoft) filesharing protocol. Vandaar dat het met een windows client beter gaat. Voor UNIX <-> UNIX is NFS en NIS/ldap gebruikelijker.
 • Kijk…. je wilt met win-pc's files delen op een linux-pc…. gaat met samba dus…. zou ik ook smbclient op de linux-pc's gebruiken die ook die smaba-shares willen gebruiken. Op de server heb je maar 1 sharing methode te onderhouden en te beveiligen. Kost iets meer tijd op de client, maar dat is het zeker waard.

  Win-shares op de linux-bak delen met samba dus. Op de win-clients gewoon klikerdeklik shares zoeken of met "net use blablabla". Op de linux-clients met "smbclient blalblalbla".
 • Zijn er ook nog goede samba howto's in het nederlands ?
 • [quote:6c60d068e0="Brainboy"]Het lukt nog voor geen meter :( . Ik moet dus gewoon zeg meer net al met windows een server hebben waarop de gebruikers staan en de home dirs. Het maakt opzich niet uit waarmee dat gebreurt.

  Ik heb ipv een linux client even een windows client geprobeert en dan wil het wel :-? ook met de gebruikers van de server, ik snap der niks meer van. Het lijkt me dat je Linux server + linux client makkelijker moet zijn als linux server en windows client
  Maar hoe[/quote:6c60d068e0]

  Het is hier al een paar keer gezegd!!! Gebruik voor jou doel (files sharen tussen linux machines) gewoon NFS en ga niet zitten klooien met Samba.
 • [quote:6201c28095="Brainboy"]Ik heb ipv een linux client even een windows client geprobeert en dan wil het wel :-? [/quote:6201c28095]
  Wat verwacht je anders als je gebruik maakt van een Windows-protocol?

  Max
 • Kun je met NFS ook inloggen met een client op de serer, dat hij zich daar autoriseert

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.