Vraag & Antwoord

OS Linux

[debian] items toevoegen aan gnome menu

Anoniem
7_feet_up
4 antwoorden
 • Dit onderwerp heb ik ook op het forum van GoT geplaatst, maar om ook het computertotaal publiek te bereiken (en omdat de post op GoT nog weinig zinvols heeft opgebracht) herhaal ik dezelfde post hier.

  Waar dit voorheen wel lukte, kan ik nu geen items meer toevoegen aan mijn gnome-menu. Ik weet niet wanneer (na een update oid) dit is gebeurd, maar ik miste laatst opeens alle items die ik handmatig had toegevoegd. Dit klopt zeker, want de .desktop bestanden waren nog aanwezig in ~/.gnome2/vfolders/applications/ en stonden vermeld in ~/.gnome2/vfolders/applications.vfolder-info

  Maar opnieuw toevoegen, of ik het nu met het contextmenu, met nautilus applications:/// of handmatig op de commandline probeer, lukt niet meer. Een nieuwe directory aanmaken wil echter wel. Daar vervolgens nieuwe items in plaatsen niet… (Zou het een bug zijn? Zo ja, welke pakketten zou ik moeten downgraden om het probleem op te lossen?)

  Ik heb geprobeerd om ~/.gnome2/vfolders/ te verwijderen en opnieuw aan te maken, ik heb geprobeerd of het een rechtenkwestie was, ik heb gezocht, maar ik kan het probleem niet oplossen.

  Ik ben er van op de hoogte dat menu editing in fedora is uitgeschakeld, maar ik gebruik debian unstable. Ik gebruik libgnomevfs2-0 versie 2.8.3-8 en gnome-panel versie 2.8.2 die gewoon via apt-get zijn gehaald.

  Voor wat het waard, is mijn /etc/gnome-vfs-2.0/modules/menu-modules.conf
  [code:1:96ef9e4c99]#
  <knip>

  menu-test: libmenu.so[/code:1:96ef9e4c99]
  en mijn /etc/gnome-vfs-2.0/modules/default-modules.conf
  [code:1:96ef9e4c99]#
  <knip>

  # vfolder desktop method
  applications: vfolder-desktop
  applications-all-users: vfolder-desktop
  all-applications: vfolder-desktop
  preferences: vfolder-desktop
  preferences-all-users: vfolder-desktop
  all-preferences: vfolder-desktop
  favorites: vfolder-desktop
  start-here: vfolder-desktop
  system-settings: vfolder-desktop
  server-settings: vfolder-desktop

  <knip>[/code:1:96ef9e4c99]
 • [quote:1d0f7fb09c="7_feet_up"]Maar opnieuw toevoegen, of ik het nu met het contextmenu, met nautilus applications:/// of handmatig op de commandline probeer, lukt niet meer.[/quote:1d0f7fb09c] Via applications:/// de Gnome menu editen is wel goed. Maar ook al gebruik je in plaats van Red Had/Fedora Core Debian unstable. Zou je toch kunnen controleren of de info op deze site bruikbaar is http://voidmain.is-a-geek.net/redhat/fedora_1_gnome_menu_editing.html
 • [quote:701d3a6252]Zou je toch kunnen controleren of de info op deze site bruikbaar is http://voidmain.is-a-geek.net/redhat/fedora_1_gnome_menu_editing.html[/quote:701d3a6252]
  Dit gaat alleen op voor Fedora core 1, omdat daar menu editing is uitgeschakeld. Het contextmenu is dan ook uitgeschakeld (grijs) en nautilus applications:/// geeft een foutmelding als je toch probeert een item aan het menu toe te voegen. Dit is niet het geval bij mij echter niet het geval. Bij het toevoegen van een item wordt er keurig een .desktop bestand aangemaakt in ~/.gnome2/vfolders/applications/ en ~/.gnome2/vfolders/applications.vfolder-info wordt aangepast. Alleen wordt niet zichtbaar in het menu zelf. Directories aanmaken lukt echter wel.
 • Maar je meldde dat Gnome menu editen wel heeft gewerkt. Was dat direct na het installeren van Debian unstable vanaf cd/dvd? Welke versie van Gnome had je toen? Verdween de mogelijkheid van menu editen in Gnome na de update met apt-get? Welke apt-get regels heb je gebruikt om te updaten? En welke sources heb je in /etc/apt/sources.list

  Ik zelf heb 2 Debian unstable DVDs met Gnome 2.6.3. Als ik hierin een map maakt, wordt deze wel getoond in het Gnome menu, na het uit- en opnieuw inloggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.