Vraag & Antwoord

OS Linux

FC3 op Sony Vaio laptop, geluid zacht

Kmix is de oplossing, toen ik het volume harder zette gebeurde er niks, maar toen drukte ik de mute knop in en uit in het menu en toen was het goed. Ik had het geluid al volop gezet via aRts bediening, maar dat hielp niks. Via de Kmix kon ik Master en Master Mono harder zetten en dat was de oplossing, hartelijk dank.

Anoniem
Venzent
3 antwoorden
  • Ik heb uiteindelijk ook FC3 op mijn laptop gezet en ben ook hier zeer tecreden over. Zelfs wireless aan de praat gekregen, al is het via een omweg (DriverLoader). Mijn geluidskaart wordt goed gedecteerd, het geluid is alleen heel zacht. Ik heb al via het configuratiescherm het geluid vollop gezet, maar dat baadt niet. De Fn toetsen werken niet. Iemand suggesties?
  • Kijk eens met een mixer of al je geluidskanalen wel helemaal open staan. Bijvoorbeeld met 'kmix' of in een console met 'alsamixer'. In een configuratiescherm stel je vaak alleen het master of PCM volume in namelijk.
  • [quote:60151bde4b="Venzent"]Mijn geluidskaart wordt goed gedecteerd, het geluid is alleen heel zacht. [/quote:60151bde4b] Bedoel je wellicht het test geluid, dat je kon later klinken na het detecteren van de geluidskaart? Via het menu in X. Systeeminstellingen > Geluidskaartdetectie. Of in een terminal [code:1:60151bde4b] system-config-soundcard [/code:1:60151bde4b][Enter]

    [quote:60151bde4b="Venzent"] De Fn toetsen werken niet. [/quote:60151bde4b] Al gaat de informatie op deze site over Mandrake 10.1 op een Sony Vaio A Series laptop, is deze wellicht toch bruikbaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.