Vraag & Antwoord

OS Linux

[Suse 8.1] Openoffice start niet

8 antwoorden
  • Hallo luitjes, Ik ben een beginner met Linux maar ik ben wel een computernerd, en weet onder windows ook al van alles wat dus ik d8: ik ga eens linux installeren, om precies te zijn suse 8.1 die ik van iemand heb gekregen. Okee ik heb het op een oud testpctje gezet en het gaat best goed, draait zelfs op deze 200 mhz nog vrij snel en nu heb ik een probleem: OpenOffice.org start niet, als ik hem start zie ik het splash screen, is is heel lang bezig, en doet vervolgens niks. WAT KAN IK HIER AAN DOEN?!?! :o Als jullie een systeemlogboek nodig hebben ofzo, zeg het dan maar ik weet helaas nog niet waar ik dat moet zoeken of iig welke ik dan zou moeten hebben. :P Groeten van Lennart Goosens.
  • volgens mij wordt OOo bij 8.1 nog niet helemaal geinstalleerd. start eens een console en typdan: [code:1:b28ca7209f] /home/username> soff (vul aan door op je tabknop te drukken) [/code:1:b28ca7209f] als het goed is (ik graaf ff in mijn geheugen ;D) komt er dan "soffice" te staan vul dit aan met --help (dus) [code:1:b28ca7209f] /home/username>soffice --help [/code:1:b28ca7209f] het kan nml. zijn dat je de setup nog moet draaien maar dat vind je daar dan terug. overigens kun je ook met man soffice eea. terug vinden (sluit af met "q") of in de Openoffice directorie het programma setup draaien /opt/OpenOffice-verisenummer/program/setup dacht ik Je kan overigens misschien wel beter even de laatste versie ophalen die draaid nml wat sneller en stabieler dan de versie bij suse 8.x
  • Oh sorry ik vergeet erbij te zeggen dat ik die setup idd al heb gedraaid, die verscheen toen ik het voor het eerst wilde starten. DIe heb ik toen gewoon met de standaardinstellingen afgerond en toen was ie klaar, en nu doet ie het gewoon niet. :o
  • [quote:d40473806f="LGoosens"]Oh sorry ik vergeet erbij te zeggen dat ik die setup idd al heb gedraaid, die verscheen toen ik het voor het eerst wilde starten. DIe heb ik toen gewoon met de standaardinstellingen afgerond en toen was ie klaar, en nu doet ie het gewoon niet. :o[/quote:d40473806f] heb je gewoon setup gedaan of "setup -net" ??
  • Toen ik het systeem voor het eerst opstarte heb ik gewoon op het icoontje van Openoffice geklikt en toen kwam die setup, en ik heb gewoon alles standaard gedaan. :P
  • start openoffice eens vanaf de prompt, en kijk met ksysguard en top wat er dan zoal gebeurt. een P200 is vrij licht voor openoffice, het opstarten kan enkele minuten duren.. Max
  • Nou ik heb met de rechtermuisknop ff net als in windows het eigenschappenvenster opgeroepen van het oppenoffice icoontje en kwam er al snel achter dat de opdracht 'openoffice %f' moest zijn, maar als ik die intik bij de shell gebeurd er exact hetzelfde als wanneer ik gewoon op het icoontje klik, alleen staat er dan 'Application ErrorAfgebroken'. Hoe ik KSysGuard moet gebruiken weet ik niet echt hoewel het lijkt op het venster dat je bij windows xp krijgt door te drukken op ctrl+alt+del dus ik kan het wel een beetje uitvogelen. Geef echter alsjeblieft iets meer uitleg, want ik ben nog een beginner hè! :) :wink:
  • [quote:3fe035a5f0="LGoosens"]Oh sorry ik vergeet erbij te zeggen dat ik die setup idd al heb gedraaid, die verscheen toen ik het voor het eerst wilde starten. DIe heb ik toen gewoon met de standaardinstellingen afgerond en toen was ie klaar, en nu doet ie het gewoon niet. [/quote:3fe035a5f0] Met standaardinstellingen bedoel je neem ik aan. Na op de OppenOffice icoon te hebben geklikt > Volgende > Volgende > licentie accepteren > gebruikersgegevens invoeren > Volgende > kies installatie methode > Installatie werkstation > Volgende > /home/<username>/OpenOffice.org > Volgende > om de map aan te maken > Ja > Installeren. Dan wordt gecontroleerd of Java Runtime Environment is geïnstalleerd > OK > klaar. Een Pentium 1 met een cpu van 200 Mhz zal nog wel gaan. Maar de aanbevolen werk geheugen is 128 MB RAM. Het minimum is 64 MB. OpenOffice.org start dan inderdaad traag. Ik had hier SuSE 8.1 Professional nog liggen, en getest op een oude Pentium 1 met een cpu van 166 Mhz met 64 MB RAM. De eerste halve minuut lijkt er niets te gebeuren. Het starten van OpenOffice.org duur dan ongeveer 1 minuut en 50 seconden.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.