Vraag & Antwoord

OS Linux

m'n fstab vern**kt, wat nu?

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Ik was wat aam het rommelen in mijn fstab en heb toen per ongeluk iets verkeerd gezet in mijn fstab voor het mounten van mijn "/". Nu start hij niet meer op. Hij blijft hangen bij het instellen van mijn lokale schijven en krijg allemaal foutmeldingen van dirs die hij niet kan benaderen (natuurlijk). Ik dacht, geen probleem, ffies opstarten met Knoppix, fstab aanpassen en klaar! . Het vreemde is dat als ik in Knoppix zit, en ik kijk met fdisk -l , dan ziet hij mijn HDD als hda met een grootte van 20 gb, so far so good, als ik echter kijk op hda1 zie ik naar mijn idee alle bestanden van Knoppix, er staat uiteraard een /etc/fstab in, als ik die echter open, staan er enkele regels bij #edit by Knoppix, dit is dus niet MIJN fstab ……. Hij heeft ook een hda2 gemount, maar die is verder leeg. Hoe kan ik alsnog mijn eigen fstab vinden?
 • Je tekst is lekker leesbaar :cry:

  Pak je rescue-cd of rescue-floppen. Neem desnoods een flop van toms rootboot. Knoppix zou normaliter ook kunnen. Dan mount je je harddisk. Zorg wel je je partities correct mount met het goede filesystem.

  Weet je verder wel of je je intsllatie niet volledig vern*&kt hebt?

  Volgende keer beetje opletten en ff backup-files maken bij het experimenteren.
 • Hoezo is mijn tekst niet leesbaar, bedoel je het lettertype????
  De partities worden gemount, ik kan naar hda1 en naar hda2 gaan, hda1 is/was mijn boot partitie, als ik er nu op kijk, zie ik alle knoppix bestanden, hda2 is leeg. Ik heb een kopie van mijn fstab staan, maar ik zie hem nu dus nergens terug……
 • Opgelost :D
  Met de FC3 rescue cd kom je in een shell en wordt de huidige omgeving gemount onder "sysimage"…….Vanuit hier kon ik er weer bij.

  Dank voor het meedenken
 • Terugkomend op knoppix, klik op het pictogram van de schijf waarop je Linux-installatie staat om deze te mounten, klik vervolgens met de rechter muisknop op hetzelfde pictogram om read/write te activeren, blader naar de map etc/fstab op die bewuste schijf en open het bestand in een of andere editor.

  Rinse
 • /etc/fstab is de fstab van knoppix en niet die van je schijf

  die zou je kunnen benaderen als /mnt/pleuris/root/etc/fstab of iets dergerlijks

  wat je zelf leuk vind he?
  maar je moet hem wel manueel mounten

  bottomline: /etc/is niet altijd /etc maar misschien is /etc/ wel een andere /etc/
  snappie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.