Vraag & Antwoord

OS Linux

[SuSe 8 Pro] Normale login verschijnt niet?

Anoniem
wstolk
4 antwoorden
 • Heb al eens eerder met Linux gewerkt -omdat ik toen geen windows meer bij de hand had en wel een setje suse cd's- en dat beviel prima. Nu kon ik vandaag mijn eigen pc opnieuw installeren en moest daarbij ook nieuwe partities aanmaken, en toen leek het mij wel leuk om ook voor Linux wat ruimte vrij te laten (7gb).

  Afijn, met wat problemen heb ik SuSe netjes werkend gekregen (video niet helemaal goed, gnome vergeten te instaleren afijn dan maar KDE dit keer -bevalt ook- (misschien later gnome er weer bij)). Maargoed, toen wilde ik Kylix (Linux versie van Delphi) en de -naar ik hoopte- juiste videodrivers installeren ging goed van Kylix moest ik maar even opnieuw de x-server (oid) starten en aangezien ik zowieso nog wat in de bios moest instellen heb ik de pc maar gereboot. Kom ik weer in SuSe maar dit maal niet zoals gewoonlijk. Als SuSe klaar is met alles controleren (lalala : done) dan komt normaal het inlog scherm, maar nu zie ik alleen een plek waar ik mijn username en password mag invoeren… Doe ik dat kom ik in een console session (lodyx~@linux>;)… Hoe kom ik nou terug in KDE!?

  (ben nog absoluut niet gevorderd met linux dus iets minder -voor jullie standaard- linux termen als normaal zou fijntjes zijn :_))
 • [quote:6bc1b7628b="Lodyx"]juiste videodrivers installeren ging goed [/quote:6bc1b7628b] De nieuwste ATI fglrx drivers voor XFree86 4.2 Version: 8.8.25 ?
  [quote:6bc1b7628b="Lodyx"]van Kylix moest ik maar even opnieuw de x-server (oid) starten (..) dan komt normaal het inlog scherm, maar nu zie ik alleen een plek waar ik mijn username en password mag invoeren… Doe ik dat kom ik in een console session (lodyx~@linux>;)… Hoe kom ik nou terug in KDE!? [/quote:6bc1b7628b] Had je ook nog voordat je Kylix installeerde X herstart? Heb je het al geprobeerd met commando [code:1:6bc1b7628b] startx [/code:1:6bc1b7628b][Enter] Als dat niet werkt, controleer dan /var/log/XFree86.0.log en post eventuele foutmeldingen.

  Is er nog een bepaalde reden dat je gekozen hebt voor SuSE Linux Professional 8.0? Deze is tenslotte behoorlijk verouderd. Voor de SuSE versies 8.2 t/m 9.2 heeft SuSE video drivers die makkelijker te installeren zijn op ftp://ftp.mirror.nl/pub/mirror/suse/i386/supplementary/X/ATI
 • a) Die driver had ik inderdaad (voor xfree 4.2).
  b) Nee toen had ik het niet ge-restart; xstart zal ik zo ff proberen
  c) Ik had Suse 8.1 nog liggen dus die maar genomen (wou gaan voor Mandrake maar daar kreeg ik tijdens de install 'hda : lost interrupt' meldingen, en hetzelfde voor hdb en hdc, redhat deed hetzelfde) afijn misschien ga ik dan maar voor SuSe 9.2 aangezien ik in mijn huidige install weinig verandert heb… Maargoed eerst b)
 • Krijg een paar errors bij [i:c97658150d]startx[/i:c97658150d] en x start dus nog steeds niet…

  Afijn dan gaat er gewoon een nieuwe Linux overheen -hebben we dat ook weer gehad-, eens kijken of we SuSe 9.2 wat gemakkelijker erop krijgen :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.