Vraag & Antwoord

OS Linux

hoeveel kan je eisen van je distro?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hoi

  Zomaar een vraagje.

  In hoevere kan je als gebruiker iets eisen van je livelings distro? Het is en blijft gratis, dus mag je veeleisend zijn?

  Als voorbeeld …. ondersteuning voor bv een speedtouch modem onder……. laten ze zeggen
  Fedora Core.
  Mag je als gebruiker kritsch kijken naar een gratis Linux versie.? In hoeverre gaan de maintainers hiermee om?
  Ik vindt dat je niet kritisch mag zijn omdat het product gratis is, en je dus blij mag zijn met alle extra's die een toekomstige versie met zich meebrengt.

  Evert
 • Volgens mij mag je heel kritisch zijn. Maar wel positief kritisch!

  Linux is ook op de desktop in opkomst. De makers willen dat je kritisch bent. Laat ze je wensen weten. Maar doe dat opbouwend!

  Kijk trouwens eens op http://snakeshit.nl/documentatie/html/speedtouch.html
 • ok. MrLeeJohn

  Maar in hoevere kan je dan eisen dat in een volgende versie van Fedora Core, of een andere distro, dit dus al is ingebouwd??

  Evert
 • Eisen :o ? Eisen kun je niks :lol:

  Maar dat kun je ook niet bij closed source waar je voor betaalt.
 • In feite kun je niet eisen dat bepaalde hardware werkt onder (gratis) distributies. Je kunt wel van de fabrikant eisen een driver beschikbaar te stellen. Als die niet meewerken, houd het voor de distributiemakers aardig op.
 • Ook bij betaalde software heb je eigenlijk helemaal geen rechten. Deze passage is vrij standaard bij software EULA's.

  [quote:68fef4158d]IMPORTANT: WARRANTY DISCLAIMER
  The author makes no warranty of any kind, expressed or implied, including any warranties of fitness for a particular purpose. In no event will the author be liable for any incidental or consequential damages arising from the use of, or inability to use, this program.[/quote:68fef4158d]
 • Een kritische blik is het meest nuttig, voordat je een keuze maakt tussen de verschillende distro's. Als het ding niet doet wat je wilt, heb je het verkeerde ding.
 • [quote:8fd19f5405="windowsXP-PRO"]
  Maar in hoevere kan je dan eisen dat in een volgende versie van Fedora Core, of een andere distro, dit dus al is ingebouwd??
  [/quote:8fd19f5405]

  Hardwareondersteuning staat of valt met de medewerking van de hardwarefabrikant.
  Dus als Alcatel niet meewerkt aan het leveren van geschikte stuurprogramma's voor dit modem, dan kun je niet verwachten dat Linux-distributies die ondersteuning inbouwen.

  Als ze het doen is dat mooi meegenomen, en als je graag wilt dat ze het doen kun je uiteraard een verzoek indienen bij de distributie van je keuze..

  Max
 • Als er geen een gebruiker is die Gnu/Linux gratis heeft en kritiek durft te geven zou Gnu/Linux nooit zo ver zijn als het nu is.

  Geef gerust je klachten door.. maar onderbouw ze…
 • Je kan het ook omdraaien:
  [i:2c53cd1db2]
  Geacht bedrijf X.

  Ondanks het feit dat U een geweldig product levert tegen een redelijke prijs wil ik U mededelen dat het het product van bedrijf Y heb aangeschaft. E.e.a is veroorzaakt door Uw onwil linux behoorlijk te ondersteunen.

  Met vriendelijke groeten,
  een tevreden linux gebruiker.
  [/i:2c53cd1db2]
  Ze moeten het toch weten als ze omzet mislopen. Ergens anders zijn zo toch niet gevoelig voor!
 • Dergelijke megabedrijven zijn nergens gevoelig voor, ook niet voor dat kleine percentage GNU/Linux gebruikers.
 • Da's waar Marcel. Maar hoe meer Linux gebruikers op deze manier te kennen geven dat "ze" omzet mislopen, hoe groter de kans dat zo'n toko zich begint af te vragen of ondersteuning voor Linux de moeite waard zou zijn. Vergeet niet dat zo'n bedrijf weet hoeveel klanten procentueel feedback geven tov het totaal aantal verkochte produkten. Dit is een geval 'baat t niet, schaadt t niet' :)

  Groet, M.V. Wesstein

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.