Vraag & Antwoord

OS Linux

welke tutorial over mailservers is een aanrader?

Anoniem
lckarssen
4 antwoorden
 • Ongetwijfeld zal je in de O'Reilly reeks wel wat vinden. Je kunt ze oa vinden bij boekhandel van Stockum in Den Haag of rechtstreeks uit de VS laten komen. Oh ja, de links ;) http://www.vanstockum.nl en http://www.oreilly.com

  Groet, M.V. Wesstein

  [edit: bij O'Reilly online al 4 boeken gezien: postfix, qmail en 2x sendmail]
 • Op een Fedora-server wil ik een pop/imap-mailserver installeren. Ik heb al veel tutorials op Internet doorlopen, maar ik blijf tegen problemen aanlopen. De ene keer moet ik een hoop andere software installeren, omdat die nodig zijn voor software die in de tut wordt geinstalleerd. Een andere heb ik de tut gevolgd en gebeurd er vervolgens niks.

  Weet iemand een goed boek of op Internet een goede tutorial of HowTo. Ik heb de howto's van qmail, sendmail e.d. al gevolgd, maar daar lukt het me niet mee.
 • Ik heb zelf qmail geinstalleerd aan de hand van de tutorial / aanwijzingen op qmailrocks. Draait als een zonnetje, maar ik zou het wel eerst op een testomgeving uitproberen (heb ik zelf, lekker eigenwijs, niet gedaan, en dat heeft me toch wel wat mailtjes gekost) :oops: .
 • Ik zou gewoon een tutorial kiezen en als je ergens tegen aan loopt hier je vragen stellen.

  Voor mij lijkt het nu of alle tutorials niet voldoen zoals je het beschrijft, maar het kan ook zijn dat je wat basiskennis mist om de tutorial goed uit te voeren. Dus ik zou zeggen post je vragen hier.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.