Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Linux

ADSL probleem

None
32 antwoorden
  • Mijn modem is goed geinstalleerd en kan ik onder ifconfig ook zien.
    Nu krijg ik via mijn provider quicknet dynamisch een ip adres toegewezen, maar deze zie ik niet meer staan bij ifconfig eth0. Weet iemand wat hiervan het probleem kan zijn en nog belangrijker, hoe ik het kan oplossen?
    Mijn OS is Debian.

    JK
  • Heb je een apart adsl-modem?
  • ik heb een externe copperjet 810 adsl modem aangesloten op mijn ethernet kaart. Het heeft altijd gewerkt todat er twee dingen zijn veranderd: ik heb mijn abonnement van Small naar Medium geupgrade en mijn kernel opnieuw gecompileerd.
  • > ik heb een externe copperjet 810 adsl modem aangesloten op mijn ethernet kaart

    Het adres wat je van buiten krijgt zal voor de buitenkant van je adsl-modem zijn. Niet voor je pc intern. En als je adres aan de buitenkant dynamisch is is dat heel lastig met een eigen webserver. Dan moet je met dynamische dns-scriptjes (dyndns.org kan dat geloof ik; o.a. met een linux-client) werken.

    Wat je bedoelt met eerst werkte het? Je kunt op je interne pc dat adres nooit krijgen wat je extern krijgt.


    Of ik snap je vraag kompleet helemaal verkeerd….
  • Ik bedoel met : eerst werkte het, dat mijn internet verbinding voor bovenstaande veranderingen wel werkte en ik met ifconfig mijn dynamisch verkregen ipadres kon zien.

    Mijn vraag is hoe ik mijn adsl verbinding weer werkende kan krijgen.
  • > Nu krijg ik via mijn provider quicknet dynamisch een ip adres toegewezen

    Ik gok dat dit gewoon fout is gegaan. Heb je niet je statische adres nog in verkeerd in je adsl-router staan? Dan werkt je hele opzet ook niet.
  • Ik heb geen adsl router, alleen een adsl modem met daarop aangesloten mijn laptop met daarop debian. Ik heb nog nooit een ip adres statisch ingevoerd
  • Je zei al: ik heb een externe copperjet 810 adsl modem aangesloten op mijn ethernet kaart . Tja… nu weet ik het niet meer…. en ik vraag me af of jij het zelf wel weet….

    Ik ken die copperjet niet, maar je spreekt je tegen of bent op zijn minst erg onduidelijk. Werkt windows wel?
  • Wat is er dan onduidelijk? Kopskops heeft gewoon een ADSL-modem aan zijn ethernetkaart hangen, net als ik een kabelmodem aan mijn ethernetkaart heb hangen. Het modem is zelf geen PC-achtig device en vraagt dus zelf ook geen IP-addres aan. Dat doe je gewoon op je PC en ook die PC krijgt direct een adres van de DHCP server van de internetprovider.
    Het probleem is dus dat er geen IP adres meer wordt toegewezen. Wat levert het draaien van 'dhpcd eth0' op, of als Debian dat tooltje niet heeft 'dhclient eht0'.
  • Tja… ik ken zo'n ding niet. Wel een usb-adslkabelmodem en een adsl-router/modem. Sorry….
  • Moet je met zo'n modem niet inbellen via bijv. asdl4linux?

    Max
  • Ben het met Marcel eens snap niet wat er onduidelijk aan is :-?
  • Bij quicknet hoef ik niet in te bellen. Ik heb continue verbinding.
    dhcpd eth0 geeft :
    [code:1:e62be37bdb]no subnet declaration for eth0 (0.0.0.0)[/code:1:e62be37bdb]
  • [quote:ae29f6bd45="Kopskops"]Bij quicknet hoef ik niet in te bellen. Ik heb continue verbinding.
    [/quote:ae29f6bd45]
    Blijkbaar niet, want je hebt momenteel geen verbinding (?)
  • Niet op deze laptop, maar wel op een andere desktop.
    Dus de verbinding is wel continu 8)
  • [quote:6f0b8b235d="Kopskops"]Niet op deze laptop, maar wel op een andere desktop.
    Dus de verbinding is wel continu 8)[/quote:6f0b8b235d]

    Dus je hebt meerdere pc's aangesloten op 1 modem?
    Zo ja, dan zou het modem een ip-adres moeten geven aan de pc.
    kijk in de configuratie van de modem hoe dat in zijn werk gaat, en waar dat misloopt.

    En verder, haal de modem eens los van de telefoonkabel en plug hem opnieuw in.
    Heb je onmiddellijk weer verbinding, of duurt het enkele seconden?
    In het laatste geval is je modem dus stiekem toch aan het inbellen :)

    Max
  • > Dus je hebt meerdere pc's aangesloten op 1 modem?

    Ja, zie je wel :evil: …. ik had ook al een probleem met de vraagstelling. Het lijkt me helemaal geen linux-probleem, maar een adsl-probleem.
  • Rustig, rustig MrLeeJohn, er is geen reden om kwaadte worden.
    Ik ben een student en dus heb ik nog niet de financiele middelen om een router aan te schaffen. Ik heb meerdere computers die ik om de beurten op mijn modem aansluit door het kabeltje te verwisselen. Dus ik ben zelf een handmatige router.

    :o
  • Als ik mijn modem loskoppel en daarna weer aankoppel, dan moet ik i.d.d. een ff wachten voor ik weer kan internetten. Dus het kan inderdaad zo zijn dat hij dan aan het inbellen is. Ik hoef echter geen username en password hiervoor op te geven. Sorry voor de verkeerde voorlichting.
  • Ik word nie zo snel kwaad…. ik probeerde alleen te achterhalen wat het probleem was…. nu bleek ik dat zo slecht nog niet in te schatten :wink:

    > die ik om de beurten op mijn modem aansluit door het kabeltje te verwisselen

    Ik gebruik zo'n modems nooit… maar moet je dan niet ook het modem herstarten om zeker te weten dat je opzetje werkt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.