Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake installatie flipt..

Anoniem
Bamboe
12 antwoorden
 • Ik ben weer Mandrake aan het installeren op mijn nieuwste computer. Daarvoor heb ik zojuist een DVD speler gekocht, een Asus van MyCom, aangezien de dist die ik wil installeren op een DVD staat (Mandrake 9.2 Download Edition - oud, weet ik :wink: ). Nu is het probleem, dat tijdens de installatieprocedure, het systeem vastloopt, niks beweegt meer. En dat gebeurt zomaar, op een willekeurig moment… Ligt dit aan mijn DVD speler? Moet ik hem in een andere DMA stand laten lopen? (1 t/m 6)

  Alvast bedankt!
 • [quote:8917d36870="carlobernardini"]Nu is het probleem, dat tijdens de installatieprocedure, het systeem vastloopt, niks beweegt meer.[/quote:8917d36870] In dat geval zou je de tekst installatie kunnen proberen. Als je de pc opstart met de Mandrake 9.2 dvd, druk je bij het eerste scherm op [F1] typ dan
  [code:1:8917d36870] linux text [/code:1:8917d36870][Enter] Als dat ook niets oplevert, dan zou je het beter kunnen proberen met Mandrake 10.1.
 • Die ben ik nu aan het downloaden :wink: Heb nu even geen zin in non-GUI installaties na 6x Debian te hebben geinstalleerd :)
 • text installatie houd in ( bij Fedora ) dat het wel enigzins grafisch is, maar uiters simplistisch ( denk aan die goede oude dos tijd , met Qbasic, dosshel etc. ) Niet echt iets om voor terug te deinzen dus.
 • [quote:9c017a5601="harmtido"]text installatie houd in ( bij Fedora ) dat het wel enigzins grafisch is, maar uiters simplistisch ( denk aan die goede oude dos tijd , met Qbasic, dosshel etc. ) Niet echt iets om voor terug te deinzen dus.[/quote:9c017a5601]
  Dat weet ik - ik heb zoals ik al zei dat deze week al 6 keer gedaan :wink: … Goeie ouwe tijd met Qbasic :-? ? Je bedoeld 'toen in de peuterspeelzaal' :lol: Ik ben nu iig even 10.1 aan het leechen en dan zien we wel.

  Bedankt
 • Spontane vastlopers ga ik altijd direct denken aan rotte reepjes RAM en/of overclocked systemen. Linux houd niet zo van overclocking.
 • [quote:b8b92981e2="harmtido"]text installatie houd in ( bij Fedora ) dat het wel enigzins grafisch is, maar uiters simplistisch ( denk aan die goede oude dos tijd , met Qbasic, dosshel etc. ) Niet echt iets om voor terug te deinzen dus.[/quote:b8b92981e2]

  Zoiets heet ncurses
 • Euhm, ik heb het volgende al geprobeert:

  1) CPU & RAM terug geklokt
  2) Videokaart verwisseld voor stokoude Riva TNT2 (ipv de Geforce 6800LE)
  3) Mandrake 10.1 gedownload (geeft hetzelfde probleem)
  4) DVD-speler master gezet
  5) CD RW master gezet
  6) …en andersom
  7) Muis verwisseld voor USB Balmuis ipv USB Optische muis
  8 ) Beeldscherm verwissel voor CRT Beeldscherm ipv TFT scherm

  …en niets hielp. Zowel als in [b:0db5ab36f3]text[/b:0db5ab36f3] mode als de grafische mode… Dat booten in text mode hielp dus niet…. :(

  Ligt het dus aan mijn geheugen? (Twinmos 512MB PC3200 CL2.5 400Mhz, is beetje brak geheugen, maar dat wist ik niet op de tijd van aankoop :-? )…

  Alvast bedankt

  Edit: Heeej, zou het misschien aan de overclock van mijn videokaart kunnen liggen? (380 Core clock ipv 300 en 902 Mhz memory clock ipv 700 Mhz…)…. T'is maar een gok….?
 • Kan je tijdens de installatie nog overschakelen naar andere virtuele consoles? (probeer eens ctrl-alt-F1 t.e.m. ctrl-alt-F6). Met wat geluk geeft één van die combinaties toegang tot een scherm waar kernel meldingen opkomen, die ons verder helpen met te achterhalen wat er mis is. Ik gok dat de kernel van mandrake niet goed overweg kan met je chipset, ik heb hetzelfde eens voorgehad met mandrake 10.1 op een moederbord met nforce2 chipset. De installatie liep op willekeurige momenten vast, en de kernel gaf dan foutmeldingen ivm de harde schijf en DMA.
  Andere distributies (suse en ubuntu) installeerden wel in mijn geval, dus je kan ook altijd eens een andere distro proberen.
  In sommige gevallen kan je mandrake toch nog geinstalleerd krijgen door de juiste kernel parameters mee te geven, zoals pci=noacpi of acpi=off.
 • ow :o Nou, zo'n Linux-Guru ben ik echt helemaal niet hoor :lol: Mijn oom wel, maar die wil ik er liefst niet lastig mee vallen.
  Ik heb iig geen nForce 2 chipset, maar een VIA chipset… Op mijn oude pentium 3 met een VIA chipset, lukte de installatie wel vlekkeloos… Maarre, welke gratis distributie is er dan met zo'n mooie GUI als Mandrake die wel gaat lukken? Dan doe ik die wel…

  Alvast bedankt
 • [quote:79a89207e1="carlobernardini"] Maarre, welke gratis distributie is er dan met zo'n mooie GUI als Mandrake die wel gaat lukken? Dan doe ik die wel… [/quote:79a89207e1] Onder andere SuSE 9.2 Ik vond ook nog deze Linux Compatible Hardware site.
 • Het probleem is dat Suse 9.2 niet gratis is :(

  Verder zit het probleem volgens mij dieper dan we denken:

  Op die lijst die Jolo mij gaf (voor ondersteunde hardware) zeiden ze dat mijn Asus A7V600 moederbord volledig ondersteund wordt, en een goed Linux moederbord is…

  Verder heb ik nu iets anders geprobeerd: Ik heb geboot met de Knoppix distributie Morphix. En ja hoor, het zelfde probleem. Ik kom mijn Linux GUI (KDE) daar gewoon in, maar dan na een tijdje loopt de boel weer helemaal vast…. Het ligt dus niet aan mandrake, niet aan de installatie, maar aan Linux zelf, en ik vermoed heel erg dat het dus wel een hardware probleem is.

  Vraag 1) Kan het mijn Geforce 6800LE zijn die niet door oude Linux distros wordt ondersteund?

  Vraag 2) Kan het nou aan mijn Hardeschijf liggen?? (Dat zei Bamboe)

  Vraag 3) Is er een speciale DMA mode die je in moet stellen in de bios voor de optical drives?

  Vraag 4) Help :D

  Alvast bedankt  PS: Oja, bamboe, jij zei dus dat ik dat ctrl+alt+F1 / F6 moest doen, maar wanneer / waar moet ik dat doen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.