Vraag & Antwoord

OS Linux

Is deleted ook ECHT weg??

Anoniem
Figaro
5 antwoorden
 • Stom zeg, ik heb een ikoontje van mijn KDE bureaublad gedeleet; ik dacht dat ik daarmee
  alleen het ikoontje zou weghalen, maar nu kan ik de onderliggende 150 MB aan gegevens niet maar vinden, ook niet in de "Trash".
  Bij een "concurrend operating system" gaat het geloof ik naar de prullenbak, waar je het weer uit kunt halen-hoe werkt dat bij KDE? Is het echt weg?

  (dubbel stom:geen backup gemaakt)

  :oops: :oops: :oops:
 • Je krijgt als je rechts klikt op een icoon TWEE opties: Move to Trash en Delete..
  ALs je op Delete drukt is je file/directorie inderdaad echt weg, alhoewel, het hangt af van het file-systeem van de partitie, waarop dit alles staat.
  Voor het file-systeem Ext2 bestaat er een undelete proggie , mits je natuurlijk niet bent gaan doorwerken na het verlies van je file(s).
  Google mbv. "linux undelete" leidt je verder.
 • Om wat voor icoontje ging het dan? Normaal gooi je namelijk inderdaad aleen een snelkoppeling weg met een dergelijke actie. Pak de naam van een van de bestanden eens en tik in een konsole 'locate naambestand'. Het kan zijn dat je eerst even als root 'updatedb' moet draaien, maar let op: als je een ext2 filesystem hebt is er dus idd ook in het geval van echt verwijderen een kans op redden en is verder werken af te raden. Elke extra file die je wegschrijft kan de oude data overschrijven namelijk.
 • Had waarschijnlijk een map gegevens op zijn bureaublad gezet, en weggegooid. Dan zijn ze weg ja, als ze niet in de vuilnisbak staan. Ik dacht dat die vuilnisbak in kde een optie was. Weet dat niet zo zeker want ik gebruik die dingen nooit.
 • [quote:a6d2097f62="Figaro"]Stom zeg, ik heb een ikoontje van mijn KDE bureaublad gedeleet;
  [/quote:a6d2097f62]
  Hoe heb je dat gedaan?

  [quote:a6d2097f62]
  ik dacht dat ik daarmee
  alleen het ikoontje zou weghalen, maar nu kan ik de onderliggende 150 MB aan gegevens niet maar vinden, ook niet in de "Trash".
  [/quote:a6d2097f62]
  Tja, dat hang van het icoontje af :)
  Had je een map op je bureaublad staan?
  Zo ja, dan zijn de gegevens weg, zo neen, dan zul je moeten uitvogelen waar dat icoontje naar verwees..
  [quote:a6d2097f62]
  Bij een "concurrend operating system" gaat het geloof ik naar de prullenbak, waar je het weer uit kunt halen-hoe werkt dat bij KDE?
  [/quote:a6d2097f62]
  Eigenlijk hetzelfde, als je op de toets [delete] klikt gaat het naar de prullenbak, klik je op de toetsen [shift][delete], dan wordt het permanent verwijderd.

  KDE vraagt je om een bevestiging, bij de ene of je het naar de prullenbak wilt verplaatsen, en bij de andere optie of je het wilt verwijderen.

  Onder de rechter muisknop zitten zoals aangegeven 2 verwijder opties: "naar prullenbak" en "verwijderen"
  Vraag is dus, welke heb jij gekozen??

  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.