Vraag & Antwoord

OS Linux

Afdruk vergroten met CUPS

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik heb een Canon i455, die momenteel werkt met de Canon BJC-4550/bjc800 foomatic driver. Probleem is dat de afdruk zowel in de lengte als in de breedte ca. 60% is van wat het zou moeten zijn. Is dit eenvoudig aan te passen in de ppd-file of zo?
 • papierformaat instellen? ppd file van je windows installatie kopieren?
 • Hoe is jouw printer opstelling ?
  Heb je de printer rechtstreeks op 1 pc, of deel je hem via een netwerk ?

  Zou het niet aan de driver liggen ?
  Volgens mij kun je beter op zoek naar een andere driver.
  Al kon ik zo snel geen geschikte driver vinden op http://www.linuxprinting.org/ dus misschien is er nog geen geschikte driver ?


  P&B
 • Punt is idd een geschikte driver. Die ik nu heb lijkt geschikt, hoop instelmogelijkheden, maar nu nog een normaal formaat. Met A3 ziet het er al een stuk beter. Het papierformaat moet nog iets groter.

  Tekkie, kan ik onverkort de ppd file van windows gebruiken, of komen er dan wat truken aan te pas?
 • Die kun je zo gebruiken.

  A3? heb je A3 papier ook dan? lijkt mij dat je hem gewoon op A4 dient in te stellen.
 • [quote:2324327750="Tekkie"]
  A3? heb je A3 papier ook dan? lijkt mij dat je hem gewoon op A4 dient in te stellen.[/quote:2324327750]

  Als ik hem op A3 instel (wat de printer feitelijk niet kan printen) komt bijna wel het juiste formaat eruit. Een kwestie van de driver voor de gek houden, dus.
 • En als je hem gewoon via foomatic-configure installeert?

  [code:1:dcc63c93be]
  foomatic-configure -s cups -n Canon -c file:/dev/usb/lp0 -d gimp-print-ijs -p Canon-i455[/code:1:dcc63c93be]

  Er zal wel het e.e.a. niet kloppen, dat moet je dan even checken voor je printer. De Gentoo Printing HOWTO is daar een hele mooie voor. Bij mij geeft het installeren van een printer op deze manier nagenoeg nooit problemen.
 • Punt is en blijft een goede driver. Momenteel werkt hij weer met: Canon BJC-8200 Foomatic/bj8pa06n.upp. En een goede driver bepaalt ondermeer het aantal opties en de afdrukintensiteit.

  Tekkie, hoe kan ik die ppd uit windows filteren? Is er ergens een howto te vinden of zo. Het is blijkbaar geen file die domweg de extensie ppd heeft.
 • Ik ben waatschijnlijk een beetje verwend met de HP printers… Ik heb hier wel voor mijn printers PPD files in windows\system32\spool\drivers\ - blijkbaar zijn die bij de canon ook niet geleverd dan. PPD is ook een Postscript Printer Description; in windows word er waarschijnlijk niets gedaan met postscript voor die printer, en is er alleen een EMF->Canon printertaal filtertje. Wat voorr taaltje spreekt de printer eigenlijk? Gewoon PCL?
 • Terugkomend op het afdrukformaat, hoe ziet dat er uit als je afdrukt naar een bestand en het postscript-bestand opent in bijv. ghostview?

  Max
 • Dat ziet er prima uit. Gewoon een postscript bestand. PDF is vrijwel hetzelfde dus zie de mogelijkheden.
 • Geen flauw idee welke taal die printer spreekt, behalve postscript. Ik ga eens kijken of ik twee ppdś kan combineren,voor meer opties. ik mis nu bv weer kleurinstellingen.
 • Heb een even gekeken, de i455 is geen PCL noch een PS printer, het spreekt zijn eigen (Canon) printertaaltje. Canon weigert hiervoor de documentatie beschikbaar te stellen, maar Turboprint heeft een driver van Canon gelicenseerd en het in hun product gebouwd. Is wel een niet-gratis product dus. Als e alles uit die printer wilt halen onder Linux, dus een licentie kopen. Klachten over deze gang van zaken leg je neer bij Canon.
  http://www.canon.nl/Contact_us/index.asp
 • Ik ga nog meer even verder met proberen en zoeken. Veel meer dan zwart-wit een af een toe een kleurenplaatje print ik niet. En ik heb er nog altijd win98 op staan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.