Vraag & Antwoord

OS Linux

[FC3] WinXP partitie benaderen

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hi, vanuit Fedora Core 3 wil ik mijn (secundaire) operating system Windows XP benaderen. Ik ben gewend dit te regelen door de file /etc/fstab aan te passen, zodanig dat het mountpoint /WINDOWS automagisch wordt gemount en ook door een user te benaderen (lezen en schrijven) is. Nu weet ik niet meer welke regel ik in de /etc/fstab moet plaatsen. En tot mijn verbazing worden wijzigingen bij een herstart overschreven. Hiervoor is de HAL daemon verantwoordelijk, die het tooltje fstab-sync laat draaien.

  Hoe kan ik de /etc/fstab zodanig aanpassen dat de wijziging blijft staan en wat moet ik er neerzetten om mijn FAT32 schijf read/write te kunnen benaderen als gebruiker?

  TIA, Greetz, dJezzer 8)
 • Opgelost :D
  De HAL dameon gestopt door de 50-fstab-sync.hal symlink in /etc/hal/device.d directory te laten verwijzen naar /bin/false.

  Aanvullend de /etc/fstab file als volgt aangepast:
  /dev/hda1 /WINDOWS vfat users,owner,rw,umask=000 0 0

  Omdat dit nog niet genoeg bleek heb ik na een ingeving de pc maar eens ge-reboot (in het kader van "never under-estimate the power of a reboot in linux"). dit was genoeg om het gewenste resultaat te bereiken :P

  Greetz, dJezzer 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.