Vraag & Antwoord

OS Linux

[knoppix v3.7] Schrijven naar USB stick

Anoniem
djezzer
3 antwoorden
  • Hi, als ik een pc boot met een Knoppix v3.7 cdrom, hoe kan ik dan mijn USB stick writable mounten? Lezen kan ik wel, de USB-stick wordt automagisch bestegen, maar schrijven is een probleem. Op de Knoppixsite staat enige info over USB sticks, maar die is meer gericht op het booten van USB dan het schrijven ernaar.

    TIA, Greetz, dJezzer 8)
  • Als de usb stick een MP3 speler is, dan geld het "hold" of "lock" knopje op de stick dat ervoor zorgt dat je niet per ongeluk de knoppen kan drukken in je broekzak ook als read-only switch. Misschien is dat het?
    Als de stick gemount word als niet beschrijfbaar voor een normale user is dat een beetje slordig, of twijfelachtige beslissing van Knoppix. su eens naar root en probeer er een bestand op te kopieeren.
  • [quote:7368cf2f41="djezzer"]Hi, als ik een pc boot met een Knoppix v3.7 cdrom, hoe kan ik dan mijn USB stick writable mounten? Lezen kan ik wel, de USB-stick wordt automagisch bestegen, maar schrijven is een probleem.[/quote:7368cf2f41] Hoe je writable kunt mounten met Knoppix in KDE, had maximilaan al eens uitgelegd http://forum.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?p=901413&highlight=#901413

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.