Vraag & Antwoord

OS Linux

Installeren Intel(R) Pro Wireless 2200BG

Anoniem
jolo
9 antwoorden
 • Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een beginneling ben op het Linux-platform, maar ik er wel degelijk in ben geïnteresseerd. Ik heb op mijn laptop zowel Mandrake 10.1 als Suse 9.2 (beide de vrije DVD-iso) geïnstalleerd gehad. Vanwege de in mijn ogen prettiger ‘look and feel’ heb ik besloten met Mandrake verder te gaan. Echter, zowel bij Mandrake als bij Suse loop ik tegen een probleem op met de draadloze internet- /netwerkvebinding.

  Mijn laptop heeft voor de draadloze verbinding de Intel® Pro / Wireless 2200BG Network Connection aan boord en als ik het goed heb is dat ook meteen het probleem. Deze dient apart te worden geïnstalleerd, zowel firmware als stuurprogramma. Dit begrijp ik uit een speurtocht langs diverse forums en sites. Daar ben ik ook wel allerhande installatie-instructies en tips tegengekomen, maar als ik deze lees bekruipt me toch het gevoel dat je dan wat verder moet zijn met Linux.

  Vandaar mijn vraag of er iemand is die een echte stap voor staphandleiding heeft of een plek weet waar ik die kan vinden. Het spreekt voor zich dat instructie via dit forum ook welkom is. Heeft een volgende nieuweling er misschien ook iets aan.

  Bij voorbaat dank.
 • [quote:e5e45d472e="henrih"]Mijn laptop heeft voor de draadloze verbinding de Intel® Pro / Wireless 2200BG Network Connection (..) Deze dient apart te worden geïnstalleerd, zowel firmware als stuurprogramma. Dit b [/quote:e5e45d472e] Dus deze site ken je al http://ipw2200.sourceforge.net/
  [quote:e5e45d472e="henrih"]Daar ben ik ook wel allerhande installatie-instructies en tips tegengekomen, [/quote:e5e45d472e] Wat was er niet duidelijk aan de installatie instructies die je tegen kwam? Heb je het al geprobeerd met behulp van deze Intel® PRO/Wireless 2200BG Driver FAQ http://ipw2200.sourceforge.net/faq.php
 • Ik ken de site ipw200.sourceforge.net. De faq niet. Ik zal ook deze eens bekijken en proberen of ik er uit kan komen. Het blijft me echter behoorlijk ingewikkeld voorkomen.

  Via deze site heb ik ook de IPW2100 HowTo gevonden. Deze is behoorlijk specifiek. Kan ik voor 2100 ook 2200 lezen?
 • De faq is - zo op het oog - veel te technisch. Dat is iets voor kenners. De HowTo is meer wat ik bedoelde te vragen, maar deze heeft mij nog niet echt verder geholpen. Behalve dan dat mijn USB-muis het nu niet meer doet. Bovendien schijnen ook de verschillende distributies weer onderling te verschillen. De HowTo sluit daarom niet aan.

  Het zoeken en experimenteren tot nu toe heeft me al wel iets wijzer gemaakt over Linux, maar onvoldoende om met succes de draadloze verbinding werkend te krijgen. Ik geef voorlopig nog niet op en zal het desnoods met Suse 9.2 proberen.

  Mijn verzoek blijft staan: wanneer iemand me met info kan helpen, graag!
 • Dat de driver nog lastig aan het werkt te krijgen is en soms niet helemaal corrent zal werken kan kloppen, hij bevind zich ook nog in de ontwikkelingsfase;

  [quote:629cd4600e]Keep in mind that the driver is under active development and is in an experimental phase right now. This means not all of the features and functionality provided in other operating systems have been implemented yet.[/quote:629cd4600e]

  Voor RedHat en Debian zijn er al wel RPM's te krijgen die de installatie wat begrijpelijker zouden kunnen maken voor beginners, met andere distributies is het op dit moment nog veel zelf uitzoeken en werkend krijgen. Dat is alles wat ik erover kan zeggen.
 • [quote:314562dbd7="henrih"] De faq is - zo op het oog - veel te technisch. (…) De HowTo sluit daarom niet aan[/quote:314562dbd7] Ik denk niet dat er een echte stap voor stap handleiding bestaat van de Intel® Pro / Wireless 2200BG Network Connection in GNU/Linux. Zie bijvoorbeeld deze site http://www.linux-on-laptops.com/hosted/mandrake_10.1_vaio_a190/ en ook deze site http://support.intel.com/support/notebook/sb/CS-006408.htm en zie deze en deze discussie.

  Probeer met de gegevens die je nu hebt, die Intel® Pro / Wireless 2200BG Network Connection te configureren/installeren. Maak aantekeningen van elke stap die je doet, zodat je deze later hier kunt posten. Als er iets van de installatie procedure niet duidelijk is, probeer deze specifiek te vragen.
 • Het heeft even geduurd voor ik weer reageer, maar dat wil niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Ik heb op http://frealek.dotnode.com/blog/view/177 een behoorlijk gedetailleerde HowTo gevonden voor de installatie van de 2100BG driver en firmware. Er van uitgaande dat er, op de te gebruiken bestanden na, geen wezenlijk verschil is tussen de installatie van de 2100BG en de 2200BG, ben ik gaan proberen om aan de hand van deze instructie – en andere inmiddels verzamelde informatie – de zaak draaiende te krijgen.

  Ik heb de bestanden ipw2200-1.0.0.tgz, ipw2200-fw-2.2.tgz en wirelesstools_27.tar.tgz gedownload en ben aan het werk gegaan. Helaas zonder resultaat, maar al wel het een en ander wijzer over linux. Ik zal daarom mijn vragen in de volgorde van de instructie voorleggen. Om problemen wegens mijn vorige geknutsel te vermijden, heb ik Mandrake 10.1 opnieuw geïnstalleerd en daarbij het netwerk niet geconfigureerd.

  Stap 1: installeren iwtools
  Ik moet het bestand wireless_tools.27.tar.gz uitpakken. Maakt het wat uit waar ik deze uitpak?

  Stap 2: Kernel wireless en encryptie
  Het commando iwconfig –version | grep –i kernel geeft als resultaat:
  Kernel Currently compiled with Wireless Exttension v16

  Dan moet ik twee bestanden zoeken: arc4.ko en crc32.ko. De eerste heb ik kunnen vinden, de tweede niet. Wel het bestand crc32c.ko. Is dit een nieuwere versie, zodat ik deze kan gebruiken?

  Stap 3: Installeren ipw2200
  Nu komt het. Ik moet nu over de kernel sources te beschikken. Volgens de instructie te vinden in /usr/src/linux. Ik vind daar niets, alleen de lege mappen /RPM/RPMS. De opdracht uname -a geeft aan dat versie 2.6.8.1-12mdk is geïnstalleerd. Op de DVD heb ik het bestand kernel-source-2.6.8.1-12mdk.i586.rpm gevonden. Is dit het goede bestand en hoe krijg ik dat bestand geïnstalleerd?

  Tot zover de eerste vragen. Wanneer ik hier uit ben, zal de rest wel lukken. Zo niet, dan weet ik de weg.
 • [quote:7478a23060="henrih"]Stap 1: installeren iwtools Ik moet het bestand wireless_tools.27.tar.gz uitpakken. Maakt het wat uit waar ik deze uitpak? [/quote:7478a23060] Die kan je gewoon ergens uitpakken in je home directory. Bijvoorbeeld in /home/henrih/Downloads/wireless_tools/
  [quote:7478a23060="henrih"] Stap 3: Installeren ipw2200 (..) Op de DVD heb ik het bestand kernel-source-2.6.8.1-12mdk.i586.rpm gevonden. Is dit het goede bestand en hoe krijg ik dat bestand geïnstalleerd? [/quote:7478a23060] Ja, dit is de goede bestand. In SuSE installeer je die via Yast > Software > Software installeren en verwijderen. En in Mandrake via rpmdrake. Of eventueel in een Konsole of Terminal als superuser met het commando
  [code:1:7478a23060] rpm -ivh kernel-source-2.6.8.1-12mdk.i586.rpm[/code:1:7478a23060][Enter]
 • Alvast bedankt voor deze antwoorden. Ik mis alleen nog een antwoord op mijn vraag bij stap 2: is crc32c.ko een nieuwere versie van crc32.ko?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.