Vraag & Antwoord

OS Linux

Handige toolbar in X

Anoniem
m3ssi4h
5 antwoorden
 • Hallo,

  Nu heb ik wel weer een stomme vraag, maar ik heb iets gezien en ik weet niet wat het was of hoe het heet.
  Soms zie je wel van die desktop-screenshot's waarop allerhande 'toolbars' (ik weet niet hoe ze heten) staan met allemaal informatie.
  Bijvoorbeeld info over de computer, beschikbare geheugen, processor load, temperatuur, aantal processen, aantal users, etc. of zaken als het weer in de regio…nu heb ik al enkele keren gezocht, maar ik weet niet hoe deze 'toolbars' worden genoemd en wat goeie 'toolbars' zouden zijn voor mijn systeem.

  Weet iemand misschien wat ik bedoel ? :lol:

  P&B
 • Bedoel je superkaramba of gdesklets, zoals hier: http://www.lynucs.org/?superkaramba ? Download het programma via http://netdragon.sourceforge.net (gewoon rpm installeren) en haal de theme's via http://www.superkaramba.com (start superkaramba op de desktop en selecteer een theme). Gnome heeft iets vergelijkbaar via http://gdesklets.gnomedesk-top.org .
 • Het lijkt wel enigszins op wat ik heb gezien…..dat wil zeggen, sommige themes lijken ongeveer op wat ik heb gezien.
  Dit SuperKaramba blijkt een heel omvangrijk programma te zijn met heel veel mogelijkheden, dat had ik eigenlijk niet verwacht.
  Het ziet er zeer interessant uit, maar ik weet niet zeker of mijn systeem er geschikt voor is ?
  Ik draai slackware linux met fluxbox als wm en geen gnome of kde…verder is mijn linux bak nogal gedateerd en bepaald geen snelheidsmonster (voornaamste reden voor het draaien van fluxbox)….dus te veel eyecandy zal snel tot een onwerkbare situatie leiden.
  Daarbij weet ik niet eens zeker of het buiten kde wel kan draaien ?

  Zijn er meer van dit soort projecten ?

  P&B
 • Gdesklets zou ook onder fluxboxs moeten werken, maar elke frutseltje is een apartje pythonscript en dat vreet dus wel allemaal CPU cycles.
 • Eyecandy komt voor een prijs. Erg veel semitransparante alpha shaded antialiased metertjes en grafiekjes zul je dus wel niet trekken op (bijvoorbeeld) een oude pentium met 1Mb PCI kaartje. :wink:
  Je kunt dan wel fijn het CPU verbruik van je metertjes meten. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.