Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux server als firewall.

Anoniem
MrLeeJohn
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb even een vraagje. Ik wil een linux server als firewall laten draaien welke linux kan ik dan het beste draaien? Achter de linux server komt het netwerk met daar aan een windows domeincontroller.

  gr.
 • Elke linux distro kan als firewall functioneren. De linux firewall netfilter genaamd zit gewoon standaard in de kernel. Configuratie gebeurt door middel van iptables.

  Zie ook: http://www.netfilter.org
 • Er zijn er een paar die wat gemakkelijker zijn in die zin dat ze met een "afkorting" te installeren/beheren zijn. Esmith, Trustix, Smoothwall, Sentryfirewall. Zelfs floppybased…. Freesco. Maar misschien kun je zelfs het beste voor een hardware-firewall kiezen…. ligt aan de grootte van je netwerk en wat je firewall eventueel nog moet kunnen (webserver?).
 • [quote:96a3ebbf7f="MrLeeJohn"]Er zijn er een paar die wat gemakkelijker zijn in die zin dat ze met een "afkorting" te installeren/beheren zijn. Esmith, Trustix, Smoothwall, Sentryfirewall. Zelfs floppybased…. Freesco. Maar misschien kun je zelfs het beste voor een hardware-firewall kiezen…. ligt aan de grootte van je netwerk en wat je firewall eventueel nog moet kunnen (webserver?).[/quote:96a3ebbf7f]

  Ik zou even het hele verhaal uitleggen.
  De bedoeling is om in de toekomst 2 netwerken te hebben. Die op 1 domeindraaien. Ik weet niet eens of dit wel mogelijk is. Ik dan op 2 verschillende lokaties een domeindraaien. xdomein.com
  Per netwerk zitten er ongeveer 8 pc's op. Verder heeft elk netwerk een domeincontroller. Ftp server. Webserver, Mailserver. Mogelijkheid tot Game server. Printserver. en natuurlijk een fileserver. Ik wil de netwerken goed beveiligen. Ik weet trouwens niet of het mogelijk is om op 2 plekken de zelfde domein te draaien en dan met exchange te werken en er dan voor te zorgen dat de mail eerst op lokatie 1 binnenkomt en als het acount daar niet aanwezig is om hem dan door te sturen naar netwerk 2. Ook is het natuurlijk handig als de clients als ze op netwerk 1 zitten toch bestanden kunnen downloaden van netwerk 2. b.v. via vpn? Nou om dit allemaal te beveiligen leek het mij het beste om op allebei de lokatie een linux server als firewall te draaien met daarachter het netwerk en een server..

  gr. crazyme
 • Het beste is een goede hardware-router/firewall zoals de cisco-pix of zo. Maar goed…. Linux kan ook. Hoewel OpenBSD (of een andere BSD) ietwat harder en uitgebreider is kwa beveiliging.

  Maar goed…. Linux. Bekijk even wat er precies op die firewall gedaan moet worden. Ook webserver, dmz, mail-server?

  Belangrijk is wel het e.e.a. te leren over Linux. V.w.b. beveiliging kun je eens hier http://mrlee.homelinux.net/linux-security.htm kijken. Ook http://mrlee.homelinux.net/linux-tips.htm kan helpen.

  Mijn tips, als het toch Linux moet zijn, zijn Smoothwall en Trustix.
 • [quote:87b7cde3ee="MrLeeJohn"]Het beste is een goede hardware-router/firewall zoals de cisco-pix of zo. Maar goed…. Linux kan ook. Hoewel OpenBSD (of een andere BSD) ietwat harder en uitgebreider is kwa beveiliging.

  Maar goed…. Linux. Bekijk even wat er precies op die firewall gedaan moet worden. Ook webserver, dmz, mail-server?

  Belangrijk is wel het e.e.a. te leren over Linux. V.w.b. beveiliging kun je eens hier http://mrlee.homelinux.net/linux-security.htm kijken. Ook http://mrlee.homelinux.net/linux-tips.htm kan helpen.

  Mijn tips, als het toch Linux moet zijn, zijn Smoothwall en Trustix.[/quote:87b7cde3ee]

  Wat ik allemaal wil gaan draaien is al gemeld in mijn vorige bericht..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.