Vraag & Antwoord

OS Linux

I/O adressen vinden van ISA/PCI Netwerk kaarten

Anoniem
djezzer
10 antwoorden
 • [quote:01f8bae1fa="[DarthV]"] Je kunt ook ff een versie van knoppix downloaden en even daarmee kijken. Daar zitten alle tools in geloof ik.[/quote:01f8bae1fa] Inderdaad. In Knoppix kun je via KDE menu > System > Info Center onder andere zien welke IO-ports en Interrupts door welk AGP, PCI en ISA apparaat worden gebruikt.
 • Hallo,
  Stel de vraag maar hier omdat ik denk dat den linux gebruikers hier het meest in aanraking komen met die I/O adressen.

  Ik heb zojuist ClarkConnect geinstalleerd en nu wil ik hem configgen.

  Nu heb ik speciaal 3 verschillende netwerk kaarten in mn server zitten zodat ik ze toen naar mijn idee makkelijk kon onderscheiden.

  Het betreft 2 ISA 3Com Etherlink III 10Mbit kaarten,
  1 met en 1 zonder serial poort (SUB D? of hoe heet dat) ( versie a en c gloof ik) en een PCI 100Mbit kaart van accton(EN1207D),
  waarbij ik dus een 10Mbit kaartje voor DSL(uplink) wil gebruiken en de 100Mbit voor mijn pc verbinding met de server, en de andere 10Mbit kaart voor een ander pc in huis.


  Maar in ClarkConnect heb je alleen de I/O adressen aflezen heb dus geen idee welke kaart nu wat is.

  Hoe kan ik dat fixen?

  En als ik in de bios kijk met die I/O adressen snap ik er helemaal geen drol van.

  mobo: Abit BH6

  Wie kan me een eind op weg helpen
 • Met de isapnp tools kun je een dump maken van je kaarten en de adressen e.d. pnpdump tool heb je daarvoor nodig. Is al weer even geleden dat ik het gebruikt heb (voor hetzelfde verhaal trouwens ook meerdere netwerkkaarten :) )

  http://www.roestock.demon.co.uk/isapnptools/
 • [quote:ec9cf03904="[DarthV]"]Met de isapnp tools kun je een dump maken van je kaarten en de adressen e.d. pnpdump tool heb je daarvoor nodig. Is al weer even geleden dat ik het gebruikt heb (voor hetzelfde verhaal trouwens ook meerdere netwerkkaarten :) )

  http://www.roestock.demon.co.uk/isapnptools/[/quote:ec9cf03904]
  tnx, maar nu heb ik isapnptools-1.26.tgz gedownload. hoe ga ik dat uitvoeren op ClarkConnect, heb daar niet echt een console of iets wat de gelegenheid geeft om dit uit te voeren.

  Zijn er geen bootdisks in omloop :D ?
 • Ah ja dacht dat het gewoon een tool was, maar het is een compleet pakket dat clarkconnect. Maar net ff op de site gekeken, maar geloof dat je ook een ssh verbinding ernaartoe kunt maken. Maar ff wat lastiger dus. Je kunt ook ff een versie van knoppix downloaden en even daarmee kijken. Daar zitten alle tools in geloof ik.
 • :-?
  Hoe kan ik nu uitvogelen wat eth0 eth1 eth2 zijn

  AGP matrox G100 IRQ 10
  Ethernet Accton IRQ11 (e400-e4ff)
  3c509 PNP IRQ(kan ik niet achterhalen) (0220-022f)
  3c509 PNP IRQ(' ') (0230-023f)

  het is vaag dat ze toch et zelfde zijn(type), Ze zijn toch echt verschillend de ene is uit 96 ander 97
  ene heeft extra poort en andere chip versie :-?
 • Voor zover ik weet zijn eth0 eth1 etc etc gewoon aliases voor de geladen netwerkkaarten. Ik geloof dat standaard eth0 wordt gekoppeld aan de eerst geladen netwerkkaart driver etc etc. Ik heb het opgelost door in het bestand etc/modutils/aliases een regel erbij te zetten:

  alias eth1 3c90x

  en daarna het commando update-modules geven.

  Dus een alias bij de drivernaam. Ik zou niet weten hoe je dat op zou kunnen lossen met ClarkConnect. Kun je wel een ssh verbinding maken ? Zo ja zou je dat eens kunnen proberen. Met het commando lsmod zie je welke module geladen is voor je netwerkkaarten.
 • Je zou natuurlijk ook de kast kunnen openmaken. De meeste netwerkkaarten hebben het MAC adres opgedrukt of opgestickerd op de printplaat staan. Kijk dan even welke netwerkkaart welk MAC-adres heeft en schrijf dit op. Naderhand kun je (als root) met het commando ifconfig zien welk MAC adres aan welk device is gekoppeld.

  Succes, greetz, dJezzer 8)
 • ik had ook kunnen vragen of redhat ondersteunig bied voor plug en play :lol: .
  Gewoon een voor een er in gepropt maar ben nu al paar uur aan het worstelen om ook maar één pingetje te fixen van mn wxp pro sp1 bak.

  de kaart die op mn BBNED modem zit krijgt netjes allen info van de DHCP van speedlinq.

  maar intern kom ik nergens.

  De FAQ op de site van ClarkConnect doe ze ook of dat dit easy os altijd probleemloos gaat.
 • Tja, als je de diagnostische software van de fabrikant nog hebt van de 3 ISA netwerk kaarten, of deze weet te downloaden, dan kan die ook de juiste IRQ's en IO-poorten tonen. Zelf geef ik de voorkeur aan ISA netwerk kaarten in PNP modus, en de BIOS van de PC PNP OS No.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.