Vraag & Antwoord

OS Linux

Beginner Linux vs Windows

Anoniem
maximilaan
7 antwoorden
 • [quote:a451fe2092="PAPILLION"]thanks heeft iemand nog een sugestie voor macromedia dreamweaver?[/quote:a451fe2092]

  Ja. nvu is er zo eentje: http://www.nvu.com/
 • Ja, idd. Zet SuSE er gewoon naast, en kijk eens wat er gebeurt. Ik heb dat heel lang zo gedaan, tot je op een gegeven moment merkt dat je windows nooit meer gebruikt. :-D

  Wat betreft die programma's die je gewend bent, ja, die zullen over het algemeen niet draaien onder linux. Maar er zijn vaak uitstekende alternatieven, al moet je wellicht wel je manier van denken veranderen. Ik weet dat dat soms moeilijk is, want onder windows voel ik me vaak als een vis op het droge. Zwaar gehandicapt omdat mijn middlemousebutton niet copy-paste, geen goede text-editors, zeker voor XML etc, etc.


  Overigens: Powerpoint is in elk geval geen probleem, de Open office variant daarvan is prima (impress?)
 • Dag forum vrienden.

  De vraag is vast wel is gesteld maar is zo een gezoek op 150 paginas.
  Ik ben een gebruiker van window XP Prof en heb suse linux 9.2 student editie gekocht. Ik wou een beetje stoeien met een ander os en heb gehoord dat linux veel stabiler is.

  Mijn vraag is nu hoe zit het met al mijn programma's. Ik gebruik bv Macromedia studio mx2004. en auio en vidieo bewerkings software( sony vegas en cool edit pro) Daarnaast maak ik veel gebruik van VISO en Powerpoint.

  Kan ik de ze programma's rechtstreeks draaien onder of moet hier een programma tussen die als brug functioneerd, en zo ja wat doet dit voor mijn systeemprestatie? Ik neem aan dat dit rekenkracht kost en ik werk voornamelijk vanachter een laptop( PB easynote e 3255).

  Met vriendelijke groeten Erik Bos
 • Macromedia studio mx2004 kan je denk ik vergeten, wellicht draait het onder crossoceroffice.

  middels wine kan je een aantal windows progs onder linux draaien.
 • [quote:143209d568="PAPILLION"]Ik ben een gebruiker van window XP Prof en heb suse linux 9.2 student editie gekocht (. .) Mijn vraag is nu hoe zit het met al mijn programma's.[/quote:143209d568] Check deze topic.
 • Tip: draai linux naast windows. Zoek rustig uit wat wel en wat niet kan. En blijkt dat je eigenlijk niet zonder windows kunt, gooi dan linux er weer af. Vind je linux toch prettiger, zoek (een voor een) dan naar alternatieve software als er geen linux-versies van software zijn. Misschien kun je naar verloop van tijd dan windows juist wissen.
 • thanks heeft iemand nog een sugestie voor macromedia dreamweaver?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.