Vraag & Antwoord

OS Linux

Fedora Forum

Anoniem
M.V. Wesstein
15 antwoorden
 • ik vindt de reacties een beetje ondermaats

  Ik ben gewoon een hobby-ist die het leuk vindt om mensen middels bv een forum te helpen met het installeren van Fedora Core.

  Dat sommige mensen dat niet begrijpen vindt ik raar. Hoe is dit forum bv begonnen???

  En om nu gelijk te schreeuwen dat ik spam :evil: Beetje overdreven
 • Hoi

  Neem eens een kijke hier:
  www.fedora-nieuws.nl/forum

  Allemaal non-profit, alleen nog geen activiteiten.

  Dankzij jullie kan dit veranderen. Uiteraard vrijblijvend.

  Evert
 • Misschien moet ik ook voortaan mijn sites overal maar gaan spammen.
 • ik heb toestemming gevraagd
 • Afgezien daarvan, waarom allerlei Linux specifieke kennis versplinteren? Waarom wéér een Linux forum en dan óók nog voor 1 bepaalde distro? [i:e1eeded663]Ik[/i:e1eeded663] vind het niet verstandig, maar ja… Doe wat je niet laten kunt, maar ik vind het een typisch geval van 'kijk eens hoe belangrijk ik mezelf aan het maken ben'…. (die forumbeheerder dan, niet noodzakelijkerwijs de TS :P) Sorry, maar [i:e1eeded663]ik[/i:e1eeded663] speel het spelletje niet mee. Ik had de hoop dat dergelijke vormen van 'p*nisnijd' niet voor zouden komen in de Open Source wereld met de bijbehorende 'open' manier van denken. Helaas… :cry: :evil:

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:2fea5c7648="M.V. Wesstein"]Afgezien daarvan, waarom allerlei Linux specifieke kennis versplinteren? Waarom wéér een Linux forum en dan óók nog voor 1 bepaalde distro? [/quote:2fea5c7648]

  Er is toch maar 1 echt Nederlands Linux forum 8)
 • Och een fedora-specifiek forum. Waarom niet? De tijd zal het uitwijzen of het gaat lopen. Ben eerklijk gezegd bij voorbaat ook niet razend enthousiast… maar wie weet…. afwachten. Ik wens je succes… moge de bezoekersaantallen u gaan plezieren…
 • Dat heet survival of the fittest ;), tijd zal uitwijzen of het een zinvol initiatief is geweest of niet.
 • toch vindt ik het interessant om hierop door te discussieren :D

  Ik begrijp dat jullie geen lid zullen worden. 8)

  @ M v Wesstein >

  U bent erg negatief. Waarom?

  Houd u niet van spelletjes??? :wink:
 • > toch vindt ik het interessant om hierop door te discussieren

  Gezellig…. waar gaan we het over hebben?

  > Ik begrijp dat jullie geen lid zullen worden

  Ff denkuh…
 • [quote:81da4ea5d5="m3ssi4h"][quote:81da4ea5d5="M.V. Wesstein"]Afgezien daarvan, waarom allerlei Linux specifieke kennis versplinteren? Waarom wéér een Linux forum en dan óók nog voor 1 bepaalde distro? [/quote:81da4ea5d5]

  Er is toch maar 1 echt Nederlands Linux forum 8)[/quote:81da4ea5d5]

  Hoezo? Dit forum is ook Nederlands en we hebben het hier continu over GNU/Linux.
 • [quote:70aa22d615="windowsXP-PRO"]Hoe is dit forum bv begonnen???[/quote:70aa22d615]

  Om een reeds goedlopend hobbyblad van/voor computergebruikers te ondersteunen :roll: :P

  Maarehh…. Ik negatief? Valt wel mee hoor. Het is ervaring in andere fora die zo'n reactie mijnerzijds triggeren. Begrijp me goed, ik waardeer je inzet ter promotie van Linux i.h.a. en dan Fedora in t bijzonder, maar kennis versnipperen is dan niet de juiste weg. Juist door het bundelen van kennis kan de OSS gemeenschap een tegengewicht bieden aan 'niet-vrije software' in de (harde) wereld die ICT heet. Wat dat betreft is de veel geroemde diversiteit en keuzevrijheid van Linux niet noodzakelijk een voordeel: er is maar 1 MS-OS, weliswaar in diverse vormen, maar een .exe installatiebestand werkt in alle versies. Kom daar maar eens om bij Linux met z'n .rpm, .gz, .deb en .tar.gz bestanden (en dan ben ik nóg niet volledig…) die niet op een systeem met een andere pakketmanager werken. [i:70aa22d615]Als[/i:70aa22d615] je ze al makkelijk geinstalleerd krijgt :roll: Gelukkig las ik dat Installshield (ja, die ja ;)) z'n software heeft geport naar Linux (of dat op kort termijn gaat doen, ben t ff kwijt) zodat de OSS gemeenschap in de toekomst óók eenvoudig met 'klik-en-klaar' installatie-oplossingen kan gaan werken. Maar dat zal zeker nog wel een tijd duren, tot het zover is moet de gemeenschap zich blijven inzetten voor een [u:70aa22d615]gezamelijke[/u:70aa22d615] 'vuist' om de voordelen van OSS bij beslissers te promoten.

  Groet, M.V. Wesstein
 • In het begin zag men het bewuste forum van Marc ook niet zitten…. loopt nu als een trein. Misschien tzt ook bij jou…. wie weet…. moet je wel goed doorzetten.
 • ok

  duidelijk….

  Of het forum populair wordt weet ik natuurlijk nog niet.

  we zien wel
 • @ M.V. Wesstein: je kritiek betreft eigenlijk voornamelijk opensource-software, commerciele pakketten, zoals acroread, opera, netscape, staroffice, etc. installeren met ongeveer hetzelfde gemak als onder Windows.

  Het probleem met opensource-installaties is niet op te lossen door een programma als Install Shield, omdat bij opensource-pakketten de afhankelijkheden niet worden meegeleverd met het softwarepakket. Je zult dus altijd het probleem houden dat je bepaalde software mist.

  Verder kent Linux mechanismen die veel beter werken dan install shield en adepten, zoals autopackage en APT/Yum/Urpmi, waarmee je met enkele commando's of muisklikken je hele systeem kunt opwaarderen, danwel optuigen met de meest uiteenlopende software, zonder dat je je druk hoeft te maken over het opzoeken/downloaden ervan, of eventuele ontbrekende afhankelijkheden, ontstaan van conflicten, etc.. (en bovenal, geen dll-hell…)

  Het is dus beter om gewoon de Linux-manier te omarmen, dan de Windows-manier na te streven..


  Max

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.