Vraag & Antwoord

OS Linux

Kernel compilen tbv 1Gb RAM [libranet]

Anoniem
windowsXP-PRO
8 antwoorden
 • ik heb Libranet 2.8.1 vlagschip gekocht. Op de support site staat dat als je vanaf 960Mb RAM hebt, de kernel opnieuw moet compilen.

  Is dat een pittige zaak?

  Evert
 • Dat ligt eraan wat je strategie is; het hoeft niet zo ingewikkeld zijn, maar je kunt ook erg ingewikkeld maken.

  Wat het makkelijkste is, is de kernel-source van Libranet te nemen (als je die kunt vinden, maar waarschijnlijk is het een pakket dat je met het pakketbeheer kunt installeren), bij voorkeur met het configuratie-bestand [i:7397f82c3b].config[/i:7397f82c3b] (die wordt meestal met het pakket geïnstalleerd).

  Vervolgens volg je het stappenplan voor het compileren van een kernel (b.v. deze), en omdat de configuratie al bijna helemaal goed staat hoef je slechts één optie te veranderen (high memory support, als ik mij niet vergis). Vervolgens kun je verder gaan met het compileren en installeren; deze stappen zijn echter goed gedocumenteerd.

  Zorg er natuurlijk wel voor dat je de oude kernel niet uit het keuzemenu verwijdert, mocht de nieuwe kernel niet werken dan moet je altijd terug kunnen vallen op de oude.

  Overigens: volgens mij zorgt het ontbreken van die optie ervoor dat niet al het geheugen gebruikt wordt (alleen de eerste 960 MB), waarschijnlijk kun je Libranet wel gewoon opstarten zonder die nieuwe kernel.
 • Je kunt gewoon deze guide volgen:

  http://newbiedoc.sourceforge.net/system/kernel-pkg.html.en

  Libranet == Debian based
 • Waarom dien je een nieuwe kernel te compilen ?
  Geldt dit ook voor andere distro's zoals Debian of Slackware b.v. ?

  P&B
 • Dank Allen..

  ik heb 1024Mb RAM, dus ik moet compillen
 • Dat is niet zo moeilijk, in Adminmenu is er een optie om je kernel te hercompileren. Als je die aanklikt wordt de compilatie en installatie van de kernel voor je gedaan, je moet alleen de kernel configuratie aanpassen, hier heb je de mogelijkheid highmem support aan te zetten. Klik maar op de kernel compilatie knop, en je ziet vanzelf hoe het gaat ;).

  BTW. Vraagje: waarom heb je 2.8.1 gekocht als 3.0 een paar dagen geleden is uitgekomen? 3.0 is kernel 2.6-gebaseerd, heeft X.org en een volledig nieuwe Adminmenu.

  <waarschuwing>Ik werk sinds 1 januari voor Libra Computer Systems Inc. aan Libranet, dus ik hoef niet per se objectief te zijn als het over Libranet gaat ;)</waarschuwing>
 • hmmm

  www.mensys.nl
  verkoopt alleen 2.8.1.
 • De CD versie van Libranet 3.0 komt naar waarschijnlijkheid inderdaad pas eind mei uit. Maar de downloadversie is al te koop.

  Trouwens, is het gelukt met de kernelcompilatie?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.