Vraag & Antwoord

OS Linux

Welke processor kiezen in kernel config voor AMD sempron?

Anoniem
Tekkie
7 antwoorden
 • Net een nieuw mobo (Asus K8V-X), processor (Sempron) gekocht.

  Maar welke processor moet ik in de kernel config kiezen? Duron/Athlon/K7 of toch Opteron/Hammer/K8 ?
 • Dat ligt er helemaal aan voor welk Socket je de proc gekocht hebt. Is dat een Socket A, dan kies je de K7. Is het een S754 dien je voor de K8 te gaan. Welk socket je hebt staat in je mobo-boekje, dus eigenlijk tikkie overbodige vraag ;) :P

  Groet, M.V. Wesstein
 • Opteron/Hammer/K8

  Een Sempron is de Duron van de Athlon64. De architecture is dus hetzelfde als die van een 'echte' Athlon64, destijds codenaam Hammer.
 • Niet helemaal Marcel. Sempron is de nieuwe naam van AMD's budget range. Daarin zitten zowel Socket A als S754 modellen. Uiteraard zijn de S754 modellen degenen met de hoogste ratings ;)

  Groet, M.V. Wesstein
 • Het is inderdaad een socket 754, dus dan win ik er misschien nog wat snelheid mee als ik nog ff een nieuwe kernel bak :-) Thanks!
 • [quote:92a42aebd0="M.V. Wesstein"]Dat ligt er helemaal aan voor welk Socket je de proc gekocht hebt. Is dat een Socket A, dan kies je de K7. Is het een S754 dien je voor de K8 te gaan.[/quote:92a42aebd0]

  Die kernel optie heeft helemaal niets te maken met wat voor fysieke socket die processor op leeft, maar met de instructieset in die CPU.
 • Ja Tekkie, dat is zo. Maar dat zeg ik toch ook? Er is nl een causaal verband tussen Socket A en de K7 core en dat is er eveneens met S754 en de K8 core. De Semprons zijn uitgeklede versies van de duurdere desktopmodellen van AMD. Hun core, en daarmee hun instructieset, zijn wel identiek! Semprons voor Socket A zijn uitgeklede AthlonXP's, de Semprons voor S754 zijn uitgeklede Athlon 64 bitters. Maar we wijken wel erg ver af v/d oorspronkelijke vraag en de TS heeft z'n antwoord ;)

  Groet, M.V. Wesstein

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.