Vraag & Antwoord

OS Linux

Suse 9.2 +gnome

Anoniem
LennartII
6 antwoorden
 • Installeerde Suse 9.2 op een wat oudere computer met FTP. Verliep feilloos en ik was weer als vanouds geïmponeerd. Ziet er goed uit, redelijk snel en tot mijn verbazing Gnome. Nog grotere verrassing was Gnopernicus. Dat laatste kon ik echter niet aan de praat krijgen (letterlijk dus). Besloot om suse tevens op de nieuwere computer te installeren. Weer met ftp. Verliep wederom feilloos, maar dit keer duikt kde op als vensterregelaar. Welke paketten moet ik installeren om Gnome te kunnen gebruiken?
 • De gnome-pakketjes :)
  Als je de ftp-site als yastbron hebt opgegeven, dan verschijnen die pakketten in de sectie [gnome] van YaST.

  Max
 • Bedamkt Max. Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar mijn tweede gedachte was: alle Gnome paketten? Ik heb toch voor KDE ook niet alle paketten nodig?
 • Nee, niet alle pakketjes. Selecteer Gnome en RPM zoekt uit wat je nodig hebt. Als het goed is geeft Yast ook aan welke dependencies er zijn.

  Groet, M.V. Wesstein (ooit Suse 8.2, nu Debian Sarge)
 • [quote:cd58d153d5="LennartII"]Bedamkt Max. Dat was ook mijn eerste gedachte. Maar mijn tweede gedachte was: alle Gnome paketten? Ik heb toch voor KDE ook niet alle paketten nodig?[/quote:cd58d153d5]
  Klopt, maar wat je wel nodig hebt is afhankelijk van welke programma's je wilt gebruiken onder Gnome
  Je hebt iig de basiszaken nodig, zoals gnome-libs, gnome-desktop, gnome-print, etc..
  Daarna kies je de programma's die je wilt gebruiken, zoals Nautilus,Evolution, etc…

  Max
 • Aan de andere kant kan het ook geen kwaad om Gnome er volledig op te zetten. Zo groot is Gnome namelijk niet in vergelijking met KDE. En wellicht zou je het beter kunnen proberen met de nieuwere SuSE Linux 9.3. Wellicht dat die Gnopernicus dan wel werkt. Of omdat je de voorkeur lijkt te geven aan Gnome, Fedora Core 4.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.