Vraag & Antwoord

OS Linux

mysqld is ermee gekapt ?

Anoniem
KayJay
14 antwoorden
 • Ik heb nog niets in de database staan gelukkig. Ik wil wel Mysqld opnieuw installeren, maar hoe verwijder ik de oude, of hoeft dat niet? En kan ik beter een tarball downloaden van mysql.com of beter gewoon die van de fedora cd gebruiken (dat dus dezelfde versie is). Qua versie maakt het mij niets uit, dus ik hoef het niet te doen omdat die van mysql.com nieuwer is. Het gaat er alleen maar om of het werkt….

  Grt,
  Lennard
 • Good night heren,

  Fedora Core 3 server draait nu als een trein. Ik heb apache, php, ftp, ssh, vnc, etc. allemaal perfect draaien / ingesteld.

  Alleen vanavond had ik phpmyadmin erop gezet en dat werkte goed. Op een gegeven moment (ik weet niet waarom eigenlijk) typte ik:
  [code:1:a15f294394]service mysqld reload[/code:1:a15f294394]
  Blijkbaar kent mysqld het commando reload niet, zoals bv. Apache, want ik kreeg een melding: [code:1:a15f294394]Gebruik: /etc/init.d/mysqld {start|stop|status|condrestart|restart}[/code:1:a15f294394]
  Toen denk ik ok, ik doe gewoon stop start
  Dus ik vrolijk:
  [code:1:a15f294394]
  # service mysqld stop
  Stoppen van MySQL: [ OK ]
  # service mysqld start
  Timeout error occurred trying to start MySQL Daemon.
  Starten van MySQL: [MISLUKT]
  [/code:1:a15f294394]Waar kan dit door komen, dat het opeens niet meer werkt ? Ik ben niet van plan heel Fedora opnieuw te installeren, maar ik denk /hoop dat dat niet nodig zal zijn.

  Mvg,
  Lennard

  PS als ik [code:1:a15f294394]# service mysqld status[/code:1:a15f294394]doe, krijg ik wel normaal
  [code:1:a15f294394]mysqld (pid 2748) is opgestart…
  [/code:1:a15f294394]
 • Waarom zou je 'stop' en dan 'start' willen doen als het met 'restart' veel makkelijker gaat? Staat MySQL mss als deamon ingesteld? Gezien je timeout en de melding dat de service toch draait lijkt me dat waarschijnlijk.
 • [quote:f678033c1c="M.V. Wesstein"]Waarom zou je 'stop' en dan 'start' willen doen als het met 'restart' veel makkelijker gaat? Staat MySQL mss als deamon ingesteld? Gezien je timeout en de melding dat de service toch draait lijkt me dat waarschijnlijk.[/quote:f678033c1c]

  Mysql is waarschijnlijk als deamon ingesteld aangezien hij mysqld heet. Maar ik zou niet weten hoe ik dit verander, aangezien het gewoon zo uit de setup is gerold. Bovendien heb ik niets veranderd, eerst draaide het gewoon, en na mijn stop start was hij de weg kwijt. Een reboot helpt niet.
 • [quote:155c86ceff="SAPPhIRE"]
  Mysql is waarschijnlijk als deamon ingesteld aangezien hij mysqld heet.[/quote:155c86ceff]
  Correct. Een dienst die in de naam een d op het eind heeft staan draait als deamon op de achtergrond.

  Geen idee hoeveel data je in de database hebt zitten, maar een herinstallatie van MySQL moet geen probleem zijn, gewoon met behoud van de rest van je distro. Maak wel ff een backup van je huidige instellingen! Heb je een setuptooltje voor MySQL in je Fedora menu? Wat zeggen de man-page en FAQ-lijst van MySQL hierover?
 • Als een service zegt dat hij al is opgestart en een PID heeft, en daarom niet kan starten, moet je even het file met de PID verwijderen uit /var/run/ (wel even met ps kijken of de service wel echt is gestopt).
 • Het zou kunnen zijn dat je te snel het start commando hebt gegeven.
  Het proces heeft een signaal gekregen voor een stop maar de service heeft even nodig om te stoppen. Zelfde heb ik ook meegemaakt met apache.

  Sjaak
 • Ik gok dat je een cosmetisch probleem had….

  mysqld draaide en je zei "mysqld restart" of alleen start. Fedora meldt (onterecht) dat mysqld stopt en (ook onterecht) dat ie daarna niet kan starten. Want mysqld was al gestart.

  Of niet?
 • [quote:09572af5ab="MrLeeJohn"]Ik gok dat je een cosmetisch probleem had….

  mysqld draaide en je zei "mysqld restart" of alleen start. Fedora meldt (onterecht) dat mysqld stopt en (ook onterecht) dat ie daarna niet kan starten. Want mysqld was al gestart.

  Of niet?[/quote:09572af5ab]

  Het is geen cosmetisch probleem, want tijdesn het opstarten krijg ik ook de melding: [code:1:09572af5ab]Starten van MySQL: [FAILED][/code:1:09572af5ab]

  Lijkt me dus niet.
 • Ben je up2date (yum -update)?
 • Inmiddels ben ik erachter dat mysql wel gewoon runt, alleen hij geeft wel een fout tijdens het opstarten. :S
 • Toch cosmetische fout? :roll:
 • Voor de Linux n00b: ps ax|grep mysqld

  Sjaak
 • dank je, was ik zelf dom genoeg nog niet opgekomen. Dit gebruik ik wel altijd om te kijken of vnc nog runt :p
  Maargoed, als [code:1:59d1c13b35]service mysqld status[/code:1:59d1c13b35] geeft dat [i:59d1c13b35]mysqld (pid xxxx) is running….[/i:59d1c13b35] , dan zal hij ook wel gestart zijn.

  Toch een cosmetische fout dus :p Maar wel vreemd.

  Grt,
  lennard

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.