Vraag & Antwoord

OS Linux

Fileserver ClarkConnect

Anoniem
None
5 antwoorden
 • In C!T stond een artikel over ClarkConnect Home Edition. Hiermee ben ik eens gaan experimenteren. Ik heb ClarkConnect geinstalleerd m.b.v. VMware. Voor configuratie is de server is te bereiken op https://192.168.2.188:81 (alleen binnen mijn netwerkje uiteraard). Tot hier geen problemen. Ik heb de server toegevoegd aan mijn werkgroep (Thuis). De file sharing gaat met Samba. Ik heb de Samba Configuatie aangepast voor zover dat nog nodig was en de betreffende "standaard shares" geactiveerd. Nu wil ik die gedeelde mappen benaderen via een Windows systeem. Dit doe ik gewoon via netwerk locaties of door het adres in te typen in de adresbalk. Hij maakt verbinding maar er wordt gevraagd om een wachtwoord. Helaas, ik kan met geen mogelijkheid inloggen. Als ik de server benader om hem te configureren kan ik wel gewoon inloggen met gebruikersnaam root en betreffende wachtwoord.

  Heeft iemand enig idee met welke gegevens ik moet inloggen? Ik heb al vanalles geprobeerd: root, admin, administrator. Allemaal zonder succes helaas.

  Zie ik iets over het hoofd? :roll:
 • Je moet ook samba users toevoegen. Via de commandprompt:
  [code:1:3aa2b86f51]smbpasswd -a <user>[/code:1:3aa2b86f51]
  Of via een configuratietool. Met webmin (bijvoorbeeld) kun je het zo regelen dat wanneer je een Linux-gebruiker toevoegt, er automatisch een samba gebruiker gecreëerd wordt, en ook bestaande gebruikers kun je met webmin als samba gebruiker bekendmaken.
 • Het is gelukt maar niet met webmin of via de commandprompt. Volgens mij is dat bij clarkconnect niet mogelijk, het enige wat je kunt is via de explorer inloggen op de server om deze te configureren. Wat ik nu gedaan heb, is een gebruiker aangemaakt en aangevinkt "Bestands server map". Nu kan ik met de zojuist aangemaakte gebruiker inloggen.

  De tip om Samba users aan te maken heeft me op de goede weg gezet, bedankt. :)
 • Je kan wel degelijk via genoemde opties CC configureren.
  Webmin moet je apart installeren (apt-get install cc-webmin geloof ik).
  Verder kan je via SSH een normale CLI benaderen.
  Maakt het finetunen van je CC net effe makkelijker.
 • [quote:e52fcce851="rolfb"]Je kan wel degelijk via genoemde opties CC configureren.
  Webmin moet je apart installeren (apt-get install cc-webmin geloof ik).
  Verder kan je via SSH een normale CLI benaderen.
  Maakt het finetunen van je CC net effe makkelijker.[/quote:e52fcce851]Ok, ben geen Linux gebruiker, dus het was maar een vermoeden… Finetunen is niet nodig, het werkt nu en dat vind ik op dit moment even genoeg :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord