Vraag & Antwoord

OS Linux

LFS gebruikers?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • zijn er onder de forum-bezoekers eigelijk ook Linux From Scratch gebruikers?
  ik ben aan het denken om dit misschien eens te proberen deze zomer (tijdens de vakantie) is dit goed te doen? of eigelijk veel te moeilijk?
  Ik werk nu met Gentoo!.
 • Ik vind LFS vrij simpel maar ik heb alleen de instructies uit het boek gevolgd. Persoonlijk vind ik dat je beter een distro zoals debian of slackware kunt gebruiken. Daar leer je ook veel van. Maar als je graag zelf een distro wil maken of als het uitpluizen van hoe linux werkt je hobby is dan kun je LFS gebruiken. Ja, LFS is goed te doen.
 • Ik ben nu weer wat aan het kloten met LFS/Slackware/pkgsrc. Voor dat soort dingen is LFS leuk: echt een custom systeem maken. Als je gewoon de code uit het boek overramt heb je er weinig aan en heb je uiteindelijk een heel gewoon systeem, alleen dan zonder package manager en updates = niet handig. Het leerzame aspect valt dan ook heel erg tegen.
 • Ik heb ong 2 jaar lang LFS gebruikt, en enorm veel geleerd. Ik kan het iedereen aanraden. Maar als je setup ouder dan een jaar wordt, gaat het steeds maar weer installeren van nieuwe software, het uitvinden van alle ./configure opties, etc. te veel tijd kosten :-)

  Dus tegenwoordig Gentoo :-D
 • Ik twijfel eraan of voor iedereen LFS zo'n goede leer distro is. Ik zelf ben ook eens met LFS bezig geweest, maar al snel was ik het compileren en het lezen van het LFS handboek zo zat dat ik alleen nog maar aan het copy en pasten was.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.