Vraag & Antwoord

OS Linux

ADSL via USB

Anoniem
adecois
8 antwoorden
 • Ik heb bij twee kennissen op hun pc Suse Linux in dual boot met Win2000 gezet, opdat ze eens van Linux zouden kunnen proeven. Beide installaties zijn goed, maar ze hebben allebei een adsl verbinding bij Always Versatel die de modem levert, en die is van het usb type. Beide pc's hebben een geintegreerde netwerkkaart, en als ik de modem wil installeren in Yast springt de verbinding altijd naar de netwerkkaart, en als ik dan naar usb wil verwijzen laat Yast het afweten. Om het nog erger te maken is er een apart programma bijgeleverd om bij de provider aan te loggen. Ik heb een tijdje geleden op het Inet eens een procedure gezien van Mandrake om dat probleem op te lossen, maar zelfs die vind ik niet meer terug, waarschijnlijk zal die ook niet werken voor Suse. Mijn zoektocht op het Inet met Copernic levert niets op en nu weet ik het niet meer. Als Iemand mij in de juiste richting kan sturen ?

  PS: de modems zijn beide E-Tech adsl versie 2 analoog type (A)
 • E-tech heeft een pagina ingericht voor Versatel klanten, waar ook (closed source) linux-drivers zijn te vinden. Deze zijn echter voor de oudere kernel 2.4.19 en stammen uit 2003… Het is maar zeer de vraag of deze zullen werken in de huidige 2.6 serie die Suse ongetwijfeld gebruikt. Daarnaast is de link met instructies gebroken. Vermoedelijk gaat het om deze link. Ik raad echter aan het op onderstaande manier te proberen, maar die is niet voor de poes als je nog nooit zoiets hebt gedaan. Maar het is zeker te doen, hoor. Of misschien wordt het eens tijd voor een ander modem?

  Volgens linux usb device overview is het modem onder linux werkend te krijgen. Het modem is gebaseerd op de Conexant AccessRunner chipset. De kernel ondersteunt deze chipset echter niet standaard, dus zul je waarschijnlijk zelf een kernel moeten compileren. Je kunt gebruik maken van de (open source) conexant accessrunner driver die je als kernel module moet compileren. Op de site staat ook een handleiding hoe dit allemaal werkt. Succes ermee!
 • Bedankt voor de tip. Bij sourceforge.net schijnt alle benodigd gereedschap aanwezig te zijn, nu moet ik er alleen nog mee leren werken. Mijn kennis beperkt zich (voorlopig) tot het aanmaken/wijzigen van een partitie en een zeer rudimentaire kennis van de editor Vi.
  Het eenvoudigste zou zijn de modem vervangen, maar de ene heeft die sinds januari, en de andere 3 weken, en beiden weigeren een meeruitgave van 30 á 50 euro te doen voor iets dat nu toch perfect werkt onder Windows en de verhoogde risico's hierdoor zijn op hen niet van toepassing wegens " dat heb ik nog nooit meegemaakt ".
 • tja,,

  voor een extra uitgave —> router, ben je wel gelijk klaar.

  questie van aansluiten op de ethernetkaart, configen, en klaar…

  ik heb ook ooit een USB moden van alcatel werkende proberen te krijgen onder Linux RH9.
  niet gelukt. Router aangeschaft, plus ethernetkaart, en dat liep als een trein

  Evert
 • [quote:fbafa1834b]voor een extra uitgave —> router, ben je wel gelijk klaar.[/quote:fbafa1834b]Dit is wel een uitgelezen kans om eens een kernel te compileren, wat heel leerzaam kan zijn. Maar je moet wel zin en tijd hebben. Bovendien staat modem + computer niet bij jezelf thuis, en aangezien het modem nog niet werkt kan er geen ssh verbinding worden gelegd om de klus van afstand te klaren in je vrije uurtjes. Wellicht zitten je kennissen er ook niet op te wachten…
 • Met de info die ik op dit forum vond heb ik tweemaal de kernel gecompileerd (met de handleiding in de ene hand en het keyboard in de andere), 1 maal gelukt en 1 maal mislukt.
  Een probleem is dat ik er voor op verplaatsing moet, en zij altijd hun Inetverbinding ter beschikking willen hebben. Bovendien hebben ze geen flauw benul van eventuele risico's en de gevolgen ervan (dialers,trojanen). Ik heb een kennis die heeft op een weekend verleden jaar 561 euro aan een dialer mogen betalen, een andere met een bedrijfje gedurende 5 maanden ± 250 euro/maand. Maarja, zoiets gebeurt altijd bij een ander, en aangezien hun tot nu toe niets overkomen is vinden ze dat dat allemaal paniekzaaierij is en dat het wel los zal lopen.
  Maar ik pruts verder met Linux en probeer het druppelsgewijs te absorberen. Ik ben er mee begonnen in 95 of 96, met Suse 6.2, dat eindigde op een zwart scherm. Iedereen waar ik info aan vroeg reageerde met "linux WAT ????" . Ik heb veel nut van de uitleg van W. Stolk over partities, ik heb een resem boeken over Linux, en DAT staat daar niet in. Men wordt telkens verondersteld dat te kennen.
 • [quote:ba1e17b1ce]Een probleem is dat ik er voor op verplaatsing moet, en zij altijd hun Inetverbinding ter beschikking willen hebben. Bovendien hebben ze geen flauw benul van eventuele risico's en de gevolgen ervan (dialers,trojanen). Ik heb een kennis die heeft op een weekend verleden jaar 561 euro aan een dialer mogen betalen, een andere met een bedrijfje gedurende 5 maanden ± 250 euro/maand. Maarja, zoiets gebeurt altijd bij een ander, en aangezien hun tot nu toe niets overkomen is vinden ze dat dat allemaal paniekzaaierij is en dat het wel los zal lopen. [/quote:ba1e17b1ce]Tja, het werkt niet om iemand tegen zijn wil linux in de maag te splitsen… Het is mij pas recent gelukt om enkele vrienden de overstap te laten maken na langdurig voorzichtig masseren en slinkse lastercampagnes tegen windows.
 • Ik heb net een nieuwe kernel gebakken (2.6.12-rc4-mm2) en zag dat hierin al ondersteuning zit voor conexant accessrunner adsl modems.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.