Vraag & Antwoord

OS Linux

FC4 en remote xsession

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Wat is de beste manier om een remote xsession te maken vanaf een XP-machine naar een Fedora Core 4 machine binnen het netwerk. Is VNC de beste makkelijkste oplossing, of kan je ook iets direct vanuit de xserver doen door bijvoorbeeld de display te verwijzen naar de XP-machine? Tevens de vraag met welke windowstool je een ssh connectie naar Linux kan opztten?
 • > Wat is de beste manier om een remote xsession te maken vanaf een XP-machine naar een Fedora Core 4 machine binnen het netwerk.

  Ligt eraan wat je wilt doen. Mooi is dan wel dat je met security niet veel te maken hebt.

  > Is VNC de beste makkelijkste oplossing, of kan je ook iets direct vanuit de xserver doen door bijvoorbeeld de display te verwijzen naar de XP-machine?

  Ligt er dus aan wat je wilt doen.

  > Tevens de vraag met welke windowstool je een ssh connectie naar Linux kan opztten?

  Met putty. Ook handig is winscp.
 • Wat ik wil doen……Ok, hier een korte uitleg:
  Ik heb de cursus RH033 en RH133 gevolgd en volgende week krijg ik RH253. Om een beetje thuis te worden in de materie heb ik dus een FC4 machine geinstalleerd, hierop wil ik een website zetten, ftp-server en mail. Aangezien ik de gedane ervaring zakelijk (werk) nodig heb en ervaring in moeten zetten op serverniveau, wil ik zoveel mogelijk vanuit de bash doen, echter als nieuweling kan je hier nog wel eens in vastlopen en kan de Xomgeving soms net ff iets makkelijker zijn om je weer op weg te helpen, maar zoals al gezegd, ik wil zoveel mogelijk vanuit de bash doen. Aangezien op de Linuxbak straks geen muis/toetsenbord/monitor meer is aangesloten, wil ik het remote gaan doen, dus ik wil in dat geval zowel een bash-sessie op kunnen zetten als een Xsessie (om eventueel daarin een bash te openen). Ik wil het alleen vanuit mijn eigen lan doen, dus security lijkt mij geen issue.
 • Ok, puTTy aan de praat (daar hoef je geen cursus voor gevolgd te hebben :wink: ), nu nog een Xsession……Is het trouwens mogelijk om middels putty de output te zien van een andere sessie, anders dan degene die je krijgt? Dus op een lokale sessie draait iets, en je wilt de output in je remote sessie zien….
 • Misschien heb je wat aan mijn site. M.n. http://www.mrleejohn.nl/linux-tips.htm#netwerken met nummer 4 voor remote X. Doe dat wel met ssh ipv telnet…. dan is het redelijk veilig.

  Verder adviseer ik je (persoonlijk ten strengste) geen X op je server te zetten. En is een shell soms lastig…. gebruik dan webmin (via https).


  > Ok, puTTy aan de praat (daar hoef je geen cursus voor gevolgd te hebben )

  Voor een website is winscp ipv ftp ook erg handig.

  > Is het trouwens mogelijk om middels putty de output te zien van een andere sessie, anders dan degene die je krijgt? Dus op een lokale sessie draait iets, en je wilt de output in je remote sessie zien….

  Niet standaard. Er zijn wel truuks, maar die weet ik niet uit mijn hoofd zo. De commando's who en ps zijn dan wel handig. Ook vind ik mijn eigen http://mrlee.homelinux.net/sysinfo/Sysinf.htm erg handig als je toch een webserver hebt. Kun je goed zelf aanpassen.

  En ga je je server toch aan internet hangen…. http://www.mrleejohn.nl/linux-security.htm .

  Succes!
 • [quote:0dcd5a9b92="MrLeeJohn"]
  Verder adviseer ik je (persoonlijk ten strengste) geen X op je server te zetten. En is een shell soms lastig…. gebruik dan webmin (via https).
  [/quote:0dcd5a9b92]
  Het lijkt mij makkelijk om X erop te hebben in geval van nood, indien de server volledig af is wil ik hem in runlevel 3 op laten starten, dan maakt het verder toch niet uit als het erop staat?
  Webmin zal ik zeker uitzoeken, wat het is, hoe het werkt etc etc….verder bedankt voor je site, in een vlugge blik zag ik al dat er voor mij zeer veel nuttige info staat en heb hem dus al gebookmarked 8)
 • Toch echt…. tenzij het vanwege java of zo moet…. geen X op je server. Webmin (en winscp) is de tool voor als je gemak wilt naast de shell.
 • okiedokie, krijg de http nog niet bereikbaar (waarschijnlijk door iptables, ondanks dat de http in de grafische omgeving van de firewall aanstaat), zodra ik me daar een beetje in verdiept heb en snap zal ik naar webmin gaan kijken. Tnx.
 • ok, heb mijn website nu draaien en ook webmin en ben zeer onder de indruk hiervan. Al tracht ik wel zo min mogelijk er gebruik van te maken, dit is echter wel de manier om je weer op weg te helpen als ik er met de bash niet meer uitkom. Hartelijk dank voor de tip….
  Nu postfix onder de knie zien te krijgen :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.