Vraag & Antwoord

OS Linux

SuSE 8.2, ook met Fedora-uiterlijk? (beginner)

Anoniem
maximilaan
8 antwoorden
 • Hallo!

  Ik ben een Linux-beginner en heb een vraag: ik heb SuSE 8.2 Pro een tijdje geleden geinstalleerd. Nu zag ik onlangs enkele screenshots van Fedora. Waanzinnig mooi uiterlijk qua vensters, knoppen en iconen! Ik snap alleen nog niet zoveel van de desktopomgeving van Linux en weet niet wat de mogelijkheden zijn, maar is het ook mogelijk om het uiterlijk van Fedora op SuSE te krijgen?

  Alvast bedankt!
 • In theorie: ja. In de praktijk is dat zeker voor een beginner niet eenvoudig. Mijn advies: zet je data op DVD of een andere PC, haal de actuele Fedora Core op (versie 4 is onderweg of al gearriveerd, maar FC3 werkt ook goed naar t schijnt) en maak er een verse installatie van.

  Groet, M.V. Wesstein
 • Duidelijk!
  Ik had stiekum gehoopt dat er een 'style switcher'-optie ofzo zou zijn waarmee je Fedora's skin ook op SuSE kunt zetten. Maar als dat geen eenvoudige taak is, gaat het mijn pet snel te boven.

  In ieder geval bedankt voor je reactie!
 • Je kan uit verschillende windows managers kiezen als je gaat inloggen op een X-server.
  Bij elke windowmanager is dan nog eens het uiterlijk in te stellen.
  Te veel om op te noemen.

  Probeer anders een live cd van knoppix/ubunto.
  Hoef je niets te installeren, alleen maar te kunnen booten van cd/dvd

  Succes.

  Hier nog een url met een overzicht: http://xwinman.org/
 • SUSE 8.2 is natuurlijk een stukkie ouder dan Fedora, dat geldt dus ook voor de gebruikte desktop.
  Fedora maakt gebruik van Gnome 2.8, welke versie suse 8.1 meelevert weet ik niet. iig gaat de ontwikkeling van gnome dusdanig snel dat het geen kwestie is van een ander thema onder suse om de look die je aan fedora toeschrijft te krijgen.

  Je kunt eventueel suse 8.2 vervangen door suse 9.3 en dan voor gnome als desktop te kiezen (standaard gebruikt suse kde), of geheel overstappen op fedora.

  Max
 • sitetree & maximilaan: ook bedankt voor jullie reacties.
  Als ik het goed begrijp is 't dus wel mogelijk om SuSE van een Fedora-look te voorzien, maar niet zo eenvoudig als ik had gehoopt. Maakt niet uit, weet ik dat nu ook ;)

  Ik denk er nu over om Fedora gewoon te installeren. De omvang vind ik echter behoorlijk, gezien mijn internetverbinding. Kun je in Nederland ook CD's of een DVD van de laatste Fedora bestellen?
 • Via bittorrent kan je de dvd/cd downloaden.
  Maar via telefoon lijkt mij dit duur.

  Kan hem ook branden voor je, stuur een lege DVD+R + postzegel.

  Of iemand vragen met een kabel/adsl verbinding.
 • fc4 staat op 4 cd's (en 1 rescue cd) of op 1 DVD. Kweet niet waar je woont, kan ze bij mij zo ophalen, of anders iemand in de buurt zoeken die een breedbandverbinding heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.