Vraag & Antwoord

OS Linux

Webserver opzetten: tutorials??

Anoniem
None
32 antwoorden
 • tsssss triest indd.

  dat je het überhaupt durft te vragen
  Waar is respect voor elkaars eigendom gebleven?
 • [quote:a525c8d601]Hehe, jullie gaan dit nooit geloven, maar het is me gelukt om in het Router Menu van de buren te komen[/quote:a525c8d601]Dat ga ik idd nooit geloven. Jij probeert hier een de 1337 h4x0r uit te hangen, en plaatst daarna de volgende (niet nozele) opmerking: :o[quote:a525c8d601]Het vreemde is dat www.whatismyip.com zegt dat mijn ip adres 81.204.18.34 is, maar wanneer ik cmd>ipconfig doe hij mij zegt dat mijn IP adres 192.168.1.101 is…. [/quote:a525c8d601]Ben je ons misschien een poets aan het bakken? :evil:
 • Ik ga morgen een server pc bouwen, en had de gedachte daarop een multiboot te doen met windows (voor CS:Source) en Debian voor een webserver (hosten van een website).

  Ik heb dit laatste, het opzetten van een webserver echter nog nooit gedaan, en weet dus niet hoe het moet. Weet iemand het mij misschien goed en duidelijk uit te leggen, of een internettutorial te geven?
  Ik ga niet perse Debian doen - als er een handigere / betere distributie is (misschien Fedora bijvoorbeeld) dan doe ik die.

  Verder vroeg ik mij ook af of ik ook domeinen kan aanmaken met de server, gratis dus. Kan dat?

  Alvast bedankt!
 • http://www.google.nl/search?biw=1014&hl=nl&q=webserver+tutorial&btnG=Google+zoeken&meta=
  Zoek en vind met Google ;)

  Een server met dualboot? Nee, dat moet je écht niet willen… Overigens adviseer ik je eerst eens te gaan zoeken op t Serverforum hier. Moderator Edmond wil graag een server FAQ over hoe een server op te zetten, ik heb een eerste opzetje in dat draadje geplaatst. Qua keuze zit je met Debian verder goed, Fedora en andere desktop-distro's lijken makkelijker maar zijn soms minder stabiel en qua opzet iets minder veilig. Daarnaast hebben dergelijke desktop-distro's primair de desktop als doel en is hun serverfunctionaliteit meestal ondergeschikt.

  Groet, M.V. Wesstein
 • [quote:0c7acadb4f]Daarnaast hebben dergelijke desktop-distro's primair de desktop als doel en is hun serverfunctionaliteit meestal ondergeschikt[/quote:0c7acadb4f]
  Wat bedoel je hier mee? Hoezo is de serverfunctionaliteit van mandrake of suse minder dan die van bijvoorbeeld debian? De serverfunctionaliteit is toch niet afhankelijk van de distro die je gebruikt? Je kan toch op alle distro's apache, postgresql ..installeren?

  BTW uit eigen ervaring kan ik vertellen dat het niet echt verstandig is om met apt servers te gaan installeren. Maar misschien had ik er te hoge verwachtingen van en had ik daardoor niet verwacht dat ik toch nog zelf configuratie scripts moest aanpassen. Maar om je niet te ontmoedigen, het is wel gaaf om je eigen servers te draaien. 8)
 • Maar kan ik dus ook domeinen maken dan met de server?

  Debian heeft trouwens toch ook een GUI?

  Enne, hoe moet is een Counterstrike Source server draaien zonder windows? :wink: Die dualboot is - vrees ik - wel noodzakelijk..
 • [quote:6b778fb31e="carlobernardini"]Verder vroeg ik mij ook af of ik ook domeinen kan aanmaken met de server, gratis dus. Kan dat?[/quote:6b778fb31e]

  Je zult je domeinnamen die vanaf het internet bereikbaar moeten zijn natuurlijk wel moeten registreren, anders zou het een mooie bende worden op het internet…
 • Ik heb geen handleiding voor het bouwen van een webserver, maar wel hoe die te beveiligen. Want bedenk dat je je server goed beveiligt voordat je um aan internet hangt! Wat het ergste is wat je kan gebeuren? Iemand kan je server hacken en misbruiken in een grote hack naar een bank of de FBI. Dan ben jij ook goed nat hoor….

  Dus…. http://www.mrleejohn.nl/linux-security.htm
 • Wordt niet goed van die stomme windows scriptkiddies die niet weten waar ze mee bezig zijn :(
 • [quote:45d4a6f62f="Kopskops"][quote:45d4a6f62f]Daarnaast hebben dergelijke desktop-distro's primair de desktop als doel en is hun serverfunctionaliteit meestal ondergeschikt[/quote:45d4a6f62f]
  Wat bedoel je hier mee? Hoezo is de serverfunctionaliteit van mandrake of suse minder dan die van bijvoorbeeld debian? De serverfunctionaliteit is toch niet afhankelijk van de distro die je gebruikt? Je kan toch op alle distro's apache, postgresql ..installeren?[/quote:45d4a6f62f]
  Mandriva, suse en fedora zijn geen desktop-distro's, linspire, lycoris en Xandros wel :)

  Toch is een distro als Debian veelal meer gewaardeerd als server dan bijv. suse, omdat debian behoudener is qua softwareaanbod (niet meteen het nieuwste, stabiliteit heeft meer prioriteit), en je minder snel in de verleiding komt om allemaal onzin mee te installeren die de veiligheid van je server eerder kwaad dan goed doen (zoals een kde-desktop, etc…)

  Max
 • Ik weet het, mijn oom heeft iets met debian en programmeert ook voor ze :)

  Maar ik heb een tutorial van tweakzone gevonden waarbij je een apache+php+mysql server op windows kan draaien. Dit heb ik dus gedaan en het is allemaal goed gelukt. Als ik nu dus naar http://localhost ga of http://127.0.0.1 (zoiets) ga, dan krijg ik mn website. Maar hoe moet ik nu een domein als www.blaat.com dan naar de host pointen???? En is dit een veilige manier hoe ik heb gedaan? (Als je wilt weten hoe ik het heb gedaan, klik op de Google link van M.V.Wessestein, en daar staat dan een link naar tweakzone)

  Alvast bedankt weer

  //Edit: [b:f91cb73f83]Nog een vraagje:[/b:f91cb73f83] Wat is het verschil tussen een Linux en een Windows webserver?? Er is toch een kwaliteitsverschil ofzo?
 • Stap1

  Heb je een vast ip-adres aan de internet-kant (op je adsl-modem bijvoorbeeld)? Forward op je modem/router alles (of alleen port 80 als je wilt) naar je server intern. Je server moet op ip-adres (dat externe adres) dan bereikbaar zijn.


  Stap2

  Regel een domeinnaam. Voor een tientje per jaar heb je genoeg hosting-bedrijven. Zonder te betalen krijg je alleen subdomein-namen… via dyndns (die ook met niet vaste ipadressen overweg kan; dmv een client) of zo. Verwijs dat (sub)domein dan naar je ipadres.

  Voor beveiliging zie mijn docje. Tip: bescherm je server (ook) altijd met een eigen firewall.

  Weet je zo genoeg?
 • Even niet doorvertellen, maar ik tap stiekem internet van de buren af, is dat geen probleem? :wink:

  [quote:70d9e754bf="MrLeeJohn"]Je server moet op ip-adres (dat externe adres) dan bereikbaar zijn.[/quote:70d9e754bf]
  Is dit meestal al meteen zo ingesteld, zoniet, hoe moet ik dat doen?

  En ik had wel nog een vraagje:
  Wat is dus het verschil tussen een Windows en een Linux webserver?
 • > Even niet doorvertellen, maar ik tap stiekem internet van de buren af, is dat geen probleem?

  Nee hoor… zolang je ook zijn modem/router beheert :lol:

  > Is dit meestal al meteen zo ingesteld, zoniet, hoe moet ik dat doen?

  Nee, dat is niet. En dat is per modem/router anders. Kan vaak via een browser.

  > Wat is dus het verschil tussen een Windows en een Linux webserver?

  Ander os he. Persoonlijk zou ik wel apache als webserver pakken. Ook op windows. Verder verschillen… breek me de bek niet open :wink:
 • Dus dat kan kortom niet, op mijn computer, toch? Want als ik mijn IP adres invoer in internet explorer vraagt ie om een username en password, maar heb ik dat er ook voor nodig?
  En wat zou ik dan aan hun modem / router moeter configureren? :)
 • Als 'ie om een username en wachtwoord vraagt is dat om de configuratie van je router te aan te passen. Dus als je ze weet kun je poort 80 forwarden naar je servertje.
  Je kunt aan je buurman vragen of hij ze heeft veranderd (wel zo verstandig), of dat het de username en ww van de fabrikant van de router zijn.

  In de modem/router kun je je instellen dat alle verkeer voor poort 80 (de stnadaard poort voor een webserver) doorgegeven moet worden naar jouw server. Dat wordt meestal port forwarding genoemd. Probeer de handleiding van de router te vinden (internet/buurman) om te weten waar je het precies in moet stellen.
 • [laat maar]
 • > Zouden jullie me nu kunnen helpen met wat ik waar moet invullen?

  Ik ga je niet helpen hacken.

  Mods…. sluiten dit topic, aub.
 • [quote:a8c36603ee="7_feet_up"]Dat ga ik idd nooit geloven. Jij probeert hier een de 1337 h4x0r uit te hangen, en plaatst daarna de volgende (niet nozele) opmerking: [/quote:a8c36603ee]

  Die buurman is kennelijk nog minder nozel. Een wireless lan zou je ten eerste goed moeten beveiligen en ten tweede zou je een wachtwoord moeten nemen dat niet simpel te raden is. Een router hacken wanneer het wachtwoord voor de hand ligt kan iedereen… 8)
 • Gezien je houding aangaande andermans eigendom (illegaal op andermans kosten internetten en dan ook nog eens z'n router kapen) zul je ook van mij geen antwoorden meer krijgen. Bah :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.