Vraag & Antwoord

OS Linux

[Fedora C4] Newbie: installeren lukt niet

Anoniem
windowsXP-PRO
2 antwoorden
 • Ik ben nieuw in Linuxland, en besloot onlangs de stoute schoenen aan te trekken. Fedora leek me wel een mooie distributie (al kan ik niet zeggen dat ik dat echt ergens op kan baseren, ik heb het ergens gezien, vandaar). Het installeren van Fedora ging prima. Eerst nog wat netwerk problemen, maar daar kwam ik ook nog wel uit. Maar nu dan het downloaden en installeren van programma's. Dat wil maar niet lukken.
  Allereerst de lokatie bepalen. Ergens in usr/share leek me een goeie plaats omdat ik begrepen heb dat dit een gedeelde directory is waar iedereen bij kan. Maar volg ik de instructies uit de readme's op, dan komt het steeds op hetzelfde neer: tar -zxvf <bestandsnaam>, dan de nieuwe directory ingaan, en vervolgens <installatienaam> starten.
  En dat lukt dus steeds niet. Na het "Untarren" (zeg je dat zo?) krijg ik inderdaad een nieuwe directory. maar als ik daar het vereiste bestand wil starten, dan krijg ik: "command not found"
  [code:1:609619eed0]
  firefox_installer: command not found
  thunderbird: command not found
  enz.
  [/code:1:609619eed0]
  Of ik het nou in usr doe, of in mijn eigen home directory, dat maakt niet uit. En het zou toch wel handig zijn als ik ook eens wat programma's kon installeren.
  Iemand adviseerde me ook al om iets van rpm te gebruiken, dat zou gemakkelijker zijn. Maar dat is niet wat ik wil; het gemakkelijkste. Ik wil gewoon weten hoe het moet :wink:
 • Ga eens naar fedora.redhat.com en lees wat docs… bij fc kun je het beste rpm's installeren. En het simpelste gaat dit via "yum install <pakket>".

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.