Vraag & Antwoord

OS Linux

[FC4] Video bekijken in console?

Anoniem
Pinky & The Brain
5 antwoorden
 • Ik heb een Linux fileserver, en ik vroeg me af of iemand mijn kan vertellen of er een programma is dat ik kan installeren om in de console video (divx/xvid + mp3/ac3) af te spelen. Dit klinkt misschien raar, aangezien ik X niet wil installeren, maar ik weet dat er wel een dergelijk programma voor DOS bestond (aangezien ik dat ook werkend heb gehad) maar ik weet niet meer hoe het heet en of het onder Linux bestond.

  Ik heb wel gegoogled, maar als ik niet gerichter kan zoeken dan "linux console video player" is het zoeken naar een naald in een hooiberg, aangezien de resultaten verwijzen X-video-players en hoe deze te installeren mbv console.

  Iemand?

  Bij voorbaat dank,

  - Bas.

  [b:d1b13ebfa9]Update:[/b:d1b13ebfa9] Tucows heeft ook niet wat ik zoek.
 • Het is inderdaad wel mogelijk, via de framebuffer van Linux.
  Kweetnie of mplayer hiervoor ondersteuning biedt, deze howto geeft die indruk wel:
  http://gentoo-wiki.com/HOWTO_MPlayer_on_Framebuffer

  Max
 • Cool! 8)

  Heb 't ff gelezen, en het ziet er redelijk ingewikkeld uit, maar ik ga het denk ik toch maar proberen. ALSA blijkt al geïnstalleerd te zijn, een framebuffer nog niet, dus dat moet eerst. Ik heb een tutorial gevonden, die ga ik morgen doorlopen.

  Wel nog een vraagje. In mijn [i:1f1d561c90]/usr/src[/i:1f1d561c90] staat geen source. Uiteraard heb ik wel de 4 installatie-cd's. Welk gedeelte moet ik nu naar de hd kopiëren om de genoemde tutorial te kunnen doen? (Dus het hercompileren van de kernel voor de framebuffer)

  Ik heb nog nooit een kernel gecompileerd, dus ik heb jullie hulp wellicht vaker nodig… :oops:

  Groeten,

  - Bas.
 • Je schrijft niet welke distributie je gebruikt.
  Je moet dus de kernelsources installeren, die staan in een installatiepakket op je cd tussen alle andere installatiepakketten.
  De sources installeer je op dezelfde manier als alle andere software.

  Overigens is de framebuffer op de meeste nieuwe distributies al geactiveerd.
  Als je een fancy bootscherm kunt krijgen tijdens de start van Linux, dan heb je al een framebuffer.

  Max
 • Sorry. Overigens staat het wel in de titel van dit topic, maar goed, ik had het idd duidelijker kunnen vermelden. Hoe dan ook, het gaat om Fedora Core 4 welke is geïnstalleerd met alle standaardopties van "server".

  Ik heb geen fancy bootscreen bij het starten van Linux, alles is gewoon console in standaard 640x480 resolutie en een minimum aan kleuren. Hoe kan ik controleren of ik een fancy bootscreen [b:e8b1b14863]kan[/b:e8b1b14863] krijgen?

  - Bas

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.