Vraag & Antwoord

OS Linux

Mandrake vs. SuSE

Anoniem
maximilaan
2 antwoorden
 • Sorry voor de vraag, maar ik kom er niet uit met wat ik kan zoeken in het forum…. Ben iemand die al jaren wat met Linux speelt, maar telkens weer gedesillusioneerd verder gaat onder Windows omdat het onder Linux allemaal net niet lukt.

  Nu weer nieuwe interesse ivm software die cross-platform draait en onder Linux veel beter presteert (goh… wat een verrassing :-) ). Ik heb een DVD gekocht met Mandrake 10.1 vorig jaar, en twijfel of het verstandig is over te schakelen naar SuSE 9.3 (de test-DVD die je kunt branden via hun ISO geeft een error, daar ga ik niet nog een schijfje aan verknoeien…)

  Ben maar matig ervaren.. ken de belangrijkste Linux-termen, kan de zooi installeren, en een heel klein beetje met de config spelen… maar heb noch zin noch tijd om daar overdreven lang mee bezig te zijn. Vind Apple een leuk en aantrekkelijk alternatief, alleen dan kan ik mijn hardware vervangen en da's ook niet goedkoop.

  Ergo: wat raden jullie me aan? Kijk, die software krijg ik onder beide distro's aan de praat, dus daarvoor hoef ik niets nieuws te kopen. Alleen zou ik het toch leuk vinden als de rest ook zou lukken (netwerk ging wel goed onder Mandrake; mijn Canon MP730 is nog nooit gevonden.. toen misschien nog te nieuw; en de wacom-drivers die via sf.net beschikbaar zijn, ogen mij al te lastig…)

  Any suggestions? Of ophouden met zeuren, en verder met Windows / Apple? ;-)
 • [quote:d4f65dba3e="pieter78"]Ergo: wat raden jullie me aan? Kijk, die software krijg ik onder beide distro's aan de praat, dus daarvoor hoef ik niets nieuws te kopen. Alleen zou ik het toch leuk vinden als de rest ook zou lukken (netwerk ging wel goed onder Mandrake; mijn Canon MP730 is nog nooit gevonden.. toen misschien nog te nieuw; en de wacom-drivers die via sf.net beschikbaar zijn, ogen mij al te lastig…) [/quote:d4f65dba3e] Voor de hardware ondersteuning zou het niks uit moeten maken welke Linux distributie je kiest.

  Je scanner zal alleen kunnen werken als deze wordt ondersteund door de sane project. En voor je wacom, de wacom project.

  [quote:d4f65dba3e="pieter78"]Any suggestions? [/quote:d4f65dba3e] Voor de aanschaf van nieuwe hardware controleren of deze wordt ondersteund door GNU/Linux.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.