Vraag & Antwoord

OS Linux

newbie: linux en Wanadoo Livebox?

Anoniem
lckarssen
13 antwoorden
 • Ik overweeg om linux te gaan installeren op mijn laptop. Ik heb nog geen distributie gekozen. Heeft er iemand ervaring met linux en de wanadoo livebox? Het is namelijk wel essentieel dat die werkt onder linux. Ik heb al op de wanadoo homepage en support newsgroepen gekeken maar daar kan ik niets vinden. Alvast bedankt!
 • Of de livebox werkt hangt af van hoe je ermee verbonden bent.
  Als dat via een netwerkkaart is, dan zal Linux volgens mij geen problemen hebben.
  Is het via usb, en/of heb je onder Windows enkele MB's aan drivers nodig om de boel überhaupt aan de praat te krijgen, dan verwacht ik niet dat het onder Linux werkt..

  Max
 • Ja, ik kan het allebei doen. Netwerk kaart is iets lastiger want dat zit net aan mijn muis kant dus het was een hele pragmatische reden om voor USB te kiezen. Ik moet er nog even over denken. Ik hoop dat iemand met ervaring nog antwoord…
 • Ga altijd voor een netwerkverbinding. Of het nu Linux is of windows of Mac, een netwerkverbinding werkt altijd en is makkelijker te diagnostiseren als er fouten/problemen optreden.

  Wat bedoel je precies met "de netwerkaart zit aan de muis kant"? Ik neem aan dat je netwerkkaart achter op de PC zit en dat je muis via USB of PS/2 aangesloten is. Volgens mij zit dat ook aan de achterkant van een PC, dus zoveel maakt dat niet uit lijkt me.

  Op de site van wanadoo zie ik dat het apparaat een "Sagem F@st 3202" is, wie weet vind je wat als je die term samen met "linux" aan een zoekmachine voert.
  Ook zie ik daar dat MacOS vanaf versie 8.6 via ethernet wordt ondersteund. Dan kun je er volgens mij wel vanuit gaan dat het onder linux ook werkt.
 • Ja ik zou normaal ook voor een netwerkverbinding kiezen maar de pcmcia kaart steekt dus uit aan de rechterkant van de laptop en daar komt dan ook nog de netwerkkabel uit. En dus net waar ik met mijn hand en muis wil zitten. De USB zit aan de achterkant dus een stuk handiger. (oh was ik maar linkshandig!). Misschien een stomme reden om voor USB te kiezen maar ja….misschien moet ik het nog maar eens proberen met de netwerkverbinding. Ik ben ook wat huiverig om linux te installeren met de livebox want dat is zo'n raar ding en ik kan er geen documentatie over vinden. Rottige wanadoo. Maar goed, alle hulp is welkom!
 • Ah, een laptop, daar had ik niet aan gedacht. Ik heb op mijn laptop idd ook de netwerkkabel ter hoogte van de muis. Tsja, het went :).

  Je kunt natuurlijk altijd even snel Linux proberen met een LiveCD (Knoppix is degene met de meeste aanhang). Ik geloof dat de nieuwste versie ook wijzigingen kan bijhouden op bijvoorbeeld een usbstick of misschien zelfs een hardeschijf partitie.

  Ennuh, ik ben linkshandig, maar muis rechts :lol:. Vroeger, toen ik nog een symmetrische muis had wisselde ik nog wel eens.
 • Oh ja knoppix, zitten daar dan allerlei drivers bij of hoe werkt dat? Dat is misschien een idee om uit te proberen, dan kan ik eens zien hoe het werkt voordat ik echt ga herbouwen.
 • Ja daar zitten een hoop drivers bij. Probeer het gewoon, er kan niets gebeuren, je harde schijf wordt niet gebruikt. Het is een goede mogelijkheid, om met linux te klooien en te bekijken, zonder het te installeren.
 • Hoi,

  Ik heb de Wanadoo livebox via een standaard ethernetkaartje draaien onder SuSE Linux 9.2. Gaat geweldig, maar ik moet wel een applicatie opstarten die regelmatig het internet opgaat om de verbinding in stand te houden (sim bijvoorbeeld). Na 5 minuten geen activiteit is het internet "losgekoppeld" of zo en alleen de kernelmodule opnieuw laden brengt de boel weer tot leven. Als iemand toevallig een betere oplossing weet voor dit probleem, dan hoor ik dat graag.

  De Wanadoo livebox onder Knoppix uitproberen is uiteraard ook een prima optie.

  Groetjes,

  Philip
 • [quote:11f39ff578="philipg"]Na 5 minuten geen activiteit is het internet "losgekoppeld" of zo en alleen de kernelmodule opnieuw laden brengt de boel weer tot leven. [/quote:11f39ff578]
  Misschien /etc/init.d/network restart ?

  Max
 • Hallo Maximilaan,

  /etc/init.d/network restart is wel een keertje leuk, maar niet tig keer. Ik zoek een meer definitieve oplossing. Als ik een browser opstart om naar een webpagina te surfen, dan moet de internetverbinding gewoon beschikbaar zijn.

  Gr,

  Philip
 • En terecht.
  Op zich wel vreemd dat de volledige verbinding wegvalt.
  Bij mijn suse wordt continu geprobeerd de verbinding te herstellen.
  Dus als ik de netwerkverbinding verbreek (kabelmodem uitschakel of de kabel uit de pc trek), en vervolgens weer aansluit, dan wordt de verbinding door suse weer tot stand gebracht.

  Wat je zou kunnen proberen is het netwerk 'on demand' maken. Dus dat suse pas verbinding maakt op het moment dat je het nodig hebt.
  Hoe dat precies werkt weet ik niet, maar misschien een idee om het uit te zoeken.
 • Hmmm,

  Internet on demand is een steengoede tip! Voordat ik de livebox had belde ik nog steeds in via een modem. Ik krijg nu het donkerbruine vermoeden dat er ergens nog een oude instelling de netwerkverbinding na een bepaalde tijd van inactiviteit eruit gooit. Inderdaad iets om naar te kijken, al voeg ik er meteen aan toe dat ik onder windows exact hetzelfde probleem had… Nadat ik synchronisatie software heb draaien (om mijn computerklok automatisch op de juiste tijd te laten lopen) heb ik het probleem niet meer, want de software checkt regelmatig op internet de huidige tijd…

  Gr,

  Philip

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.