Vraag & Antwoord

OS Linux

Linux branden slackware opstarten hoe?

Anoniem
gijs489
7 antwoorden
 • hoe brandje je slacware 10.1 iso met nero ik heb het al als iso gebrand en als opstart baar maar weet nietw welk opstart bestand met iso branden staat complicatie branden of imagik welke van die dingen heb ik nodig om te branden ik wil naamelijk graag lunix slacware windows is imers stom en al mijn pc hebben windows 2 met xp een met 98 over 98 wil ik lunix zeten en anders over xp weet iemand hoe :( :evil: :oops: :wink:
 • [quote:71a3022fdd="gijs489"]hoe brandje je slacware 10.1 iso met nero ik heb het al als iso gebrand en als opstart baar [/quote:71a3022fdd] Weet je zeker dat je het op de goede manier hebt gebrand? Dus als Image, zoals op deze site is omschreven? Verder als je nog nooit met GNU/Linux gewerkt hebt, kun je beter beginnen met SuSE- of Mandrake Linux.
 • heb ik al eens gebrobeerd maar ze zijn zo groot 6 cds of zo ik wil eer maar 2 branden
 • die kan ik ook niet branden mischien koop ik wel lunix cd 5 euro geloofik
  ik snap niet hoe ik ze moet branden
 • Onder Linux is het een kwestie van (dubbel)klikken op het iso-bestand, en vervolgens op [branden] klikken in het venster dat wordt geopend.
  Geen idee hoe dat onder Windows werkt.

  Informeer evt in het Windows-gedeelte van dit forum.

  Kijk ook in de faq voor het bestellen van voorgebrande cd's.

  Max
 • ik heb nu een andere cd van knopix maar ik kan hem wel draaien is een test cd om windoes te reden had ik niet nodig maar ja het kan dus wel aleen ik weet gewoon niet hoe ik moet branden met nero lunix lijkt op windows :lol:
 • Zou je ons een plezier willen doen en wat punten en komma's op de daarvoor bestemde plaatsen willen zetten? Erg prettig lezen je posts nu niet.

  Ik vraag me, net als jolo, af of je als beginner meteen met Slackware aan de gang wilt. Slackware vereist toch wel wat kennis en inzicht. Even snel een geinstalleerd systeem bij elkaar klikken is er niet bij.
  Weet je bijvoorbeeld wat partities zijn en hoe je ze aan moet maken m.b.v. bijvoorbeeld fdisk? Ook het opzetten van X (de grafische schil rond linux) is niet iets wat direct 100% goed zal gaan, verwacht ik.
  Als je het geen probleem vind om echt te leren hoe linux in elkaar zit, en daar een paar weken in wilt investeren is Slackware een uitstekende keus. Als je echter van windows af wilt "omdat het stom is", dan ben ik bang dat je inderdaad met iets als Mandriva of Suse.

  ALs je een iso bestand in Nero wilt branden dan kan dat geloof ik door in een van de eerste menu's (misschien zelfs wel Bestand/File-menu) te kiezen voor het branden van een image bestand. Ik geloof dat hij dan standaard .nrg bestanden zoekt, maar je kunt ook op .iso's zoeken.

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.